AFP
Volledig scherm
© AFP
(WNS)
1
EINDE
1
 • Federico Chiesa 60'
(4-2)
 • Álvaro Morata 80'

Eerste EK-finalist is bekend: Italië klopt verdienstelijke Spanjaarden na zenuwslopende strafschoppenreeks

EK voetbalDe eerste EK-finalist is bekend! Italië heeft na een zenuwslopende partij Spanje geklopt. Spanje was de betere ploeg, maar vergat de kansen af te maken. Na verlengingen stond het 1-1 dankzij doelpunten van Chiesa en Morata. Strafschoppen dus, en daar waren de Italianen de betere (4-2). Zondag spelen ze tegen Denemarken of Engeland voor de titel.

54 reacties

 • maarten de beule

  3 maanden geleden
  Als de Spanjaarden zich hadden kunnen plaatsen was daar inderdaad niets op aan te merken geweest, maar dan hadden ze wel de wedstrijd moeten winnen. En daarvoor zijn louter balbezit en overwegend steriele druk nu eenmaal niet voldoende. Als je met maar half zoveel balbezit evenveel doelkansen creëert, tja, wie is dan eigenlijk de beste?
 • Jean-Claude Dominguez

  3 maanden geleden
  Verdienstelijk ? De Spanjaarden waren gisteren gewoon de beteren. Als ze zich hadden kunnen plaatsen voor de finale was daar niks op aan te merken. Maar als je het over het ganse tornooi bekijkt heeft Italië het niet gestolen. Hopelijk winnen ze de finale, hun programma was veel moelijker dan dat van Engeland en Denemarken.
 • rinus Akkermans

  3 maanden geleden
  De Italianen hebben het best gepresteerd in het toernooi en zijn voor mij de terechte halve finalisten
 • Alex Rasera

  3 maanden geleden
  Spanje verdiende het net ietsje meer. Hun spel was verzorgder, ze hadden meer balbezit en zijn zeker ook tot kansen gekomen, meer dan de Italianen. Maar het mentale aspect mag niet worden genegeerd. Italie is weeral blijven knokken tot het einde en soms loont zich dat. Bovendien heeft Italie ook verdedigend standgehouden, ook dat verdient lof. Dat wordt soms wel eens vergeten omdat dat minder spectaculair oogt dan mooie, flitsende combinaties.
 • Luciano van As

  3 maanden geleden
  De best voetballende ploeg heeft gisteren verloren. 1e helft is Italie gewoon weggespeeld, 2e helft ging gelijk op, 1e verlenging wederom weggespeeld, 2e verlenging hebben ze zoals gewoonlijk tijd aan het rekken geweest , geen voetbal en veel fouten, zoals we ze kennen. Wanneer gaan zie eens een pandoering krijgen, want dit geluk blijft niet duren.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.