Supporters zijn geen fan van de Super League.
Volledig scherm
Supporters zijn geen fan van de Super League. © Photo News

"Een wolf in een schapenvacht": omstreden Super League komt met nieuwe plannen, maar die stuiten meteen op verzet

VoetbalDe drijvende kracht achter de Super League heeft een nieuw plan aangekondigd voor de omstreden Europese voetbalcompetitie. Zestig tot tachtig clubs zouden moeten deelnemen, in verschillende divisies. Zij zouden op basis van hun prestaties in eigen land hun plek moeten verdienen en minstens veertien Europese duels spelen. La Liga-voorzitter Javier Tebas Medrano schoot het plan meteen al af.

5 reacties

 • Linda D'Haese

  1 maand geleden
  Het word de hoogste tijd dat de tv zenders stoppen met honderden miljoenen te blijven betalen voor de tv rechten en geen wedstrijden meer uitzenden tot die overbetaalde spelers met hun voeten terug op de grond belanden en voor een normaal loon gaan spelen
 • Walter Decock

  2 maanden geleden
  Het spelletje heeft zichzelf al op geblazen. Veel te hoge lonen, onvoorstelbare transfers, fenomenale schulden.
 • Luc Van der Meeren

  2 maanden geleden
  De FIFA, ESL en EUFA bestaan enkel bij de gratie van de voordelen zoals belastingsvrijstellingen vrijstelling van sociale bijdragen, niet aanrekenen van de kosten voor ordehandhaving, bouw van stadions op kosten van de belastingbetaler e.d.m. Indien de sjotterkens zouden opdraven voor deze kosten zou er wel nog gevoetbald worden maar dan zonder de decadent grote bedragen maar wel als sport om de sport.
 • Marc VANACKER

  2 maanden geleden
  Nog meer wedstrijden? Er is nu al oververzadiging door het overaanbod. Naast EK hebben we ook al de Nations League. En wat te denken van de Conference League met veel ploegen waarvan je nog nooit gehoord hebt. Wat is daarvan de meerwaarde? Een kat vindt er haar jongen niet meer in terug.
 • Sven Pletinck

  2 maanden geleden
  Denk er eens over na om de spelers wat minder te betalen i.p.v altijd maar meer geld uit te geven. De wereld zit vol armoede en de clubs geraken met moeite rond .ik hoop dat de luchtbel ooit ontploft.
 1. INTERVIEW. Kylian Hazard, sterkhouder bij RWDM: “Eden wou plaatsmaken voor jongeren, dat verdient respect”
  PREMIUM
  7

  INTERVIEW. Kylian Hazard, sterkhou­der bij RWDM: “Eden wou plaatsma­ken voor jongeren, dat verdient respect”

  Eden (32) zit op een zijspoor bij Real en Thorgan (29) komt bij PSV pas terug uit blessure. Dé Hazard in bloedvorm nu is Kylian (27) in de promotiestrijd met RWDM. Interview over zijn voetbalambitie, persoonlijkheid, kookpassie en Eden die stopte als Rode Duivel: “Ik zie Thorgan na zijn actieve carrière wel in het voetbal blijven, hij zou een goede sportief directeur zijn. ”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.