BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Een nieuwe landstitel voor Club of tóch nog Union? Dit zijn alle mogelijke scenario’s

Jupiler Pro LeagueClub Brugge heeft gisteren een grote stap richting een derde opeenvolgende landstitel gezet. Blauw-zwart won met het kleinste verschil van Union en is met nog één zege in de komende twee matchen altijd kampioen. Of kan het toch nog voor de revelatie? Een overzicht van de mogelijke scenario’s.

17 reacties

 • Johan hendrickx

  2 weken geleden
  Wie interesseert dat nog? Voor de meeste mensen is Union de terechte kampioen. Tevens kunnen zowel Brugge als Union toch niets gaan doen in de CL.
 • Yves Van Rossem

  2 weken geleden
  Voor mij is dé kampioen in hoogste afdeling Union en mogen de playoffs onmiddelijk afgevoerd worden. Landskampioen wordt men door eerste te zijn in het klassement van de reguliere competitie. En neen, ik ben niet anti-Brugge of pro-Union maar een nuchtere voetballiefhebber die de best spelende ploeg wil belonen voor het mooie spel dat deze brachten tijdens deze competitie. @Ludo Wouters: Brugge is al jaren de beste ploeg van België? dat was bij momenten niet te zien aan hun gebrachte voetbal.
 • Ronny Deckers

  2 weken geleden
  Waar het aan ligt is wel heel duidelijk. 1 op 12 tegen FCB, terwijl ze eigenlijk 6 en misschien wel 8 op 10 verdienden. Maar ja. Scoren is het meest essentiële deel van soccer en als dat niet lukt op de cruciale momenten kan je niet winnen. Jammer, want zo een arme club, die de top 5 van de rijken insluipt is altijd leuk.
 • kemps bonni

  2 weken geleden
  Onderlinge confrontaties geven het juiste beeld nl 10 punten tegen 1 punt. Wie is dan de ware echte kampioen voor (van) heel Belgie, Europa en de rest van de wereld ?
 • Ken Delespierre

  2 weken geleden
  Ik durf wedden dat 80 procent van de Union “liefhebbers” ik spreek niet over de echte fans. Die nu zitten te janken over de playoffs die vonden vorig seizoen waarschijnlijk KRCGenk de echte kampioen.. Dat heet hypocrisie.