Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Duivels nog voor start EK ingeënt? “Prik voor Hazard en Lukaku zal vaccintwijfelaars overtuigen”

Krijgen de Rode Duivels een vaccin of niet? De verzamelde ministers van Volksgezondheid beslissen morgen of de voetballers mogen ‘voorkruipen’. Bij de Voetbalbond rekenen ze erop van wel: de eerste prikken zouden dan op 31 mei en 1 juni gezet worden, de eerste wedstrijd op het EK is op 12 juni. “Dat is precies tijd genoeg om immuniteit op te bouwen.” Of toch niet? En welk vaccin moeten ze krijgen?

 1. “Chris, sterkte jongen. I love you”: Lukaku eert Eriksen bij zijn doelpunten
  Play
  Rode Duivels
  2

  “Chris, sterkte jongen. I love you”: Lukaku eert Eriksen bij zijn doelpunten

  Wat een moment voor Romelu Lukaku. Amper tien minuten had hij nodig in Sint-Petersburg om zijn bloedvorm te verzilveren. 1-0, met dank aan de flaterende Rus Semenov. Waarna Lukaku richting de camera aan de zijlijn snelde om zijn ploegmaat bij Inter en goeie vriend Christian Eriksen een hart onder de riem te steken. “Chris, sterkte jongen. I love you”, kon je de Rode Duivel horen zeggen. Een viering die de wereld rond ging. In de slotfase zorgde Lukaku nog met zijn 62ste interlandgoal voor de 3-0 voor de Rode Duivels. Die vierde hij met pijl en boog, een verwijzing naar de manier waarop de minzame Deen zijn goals viert.
 2. Opvallend: knielende Duivels uitgefloten, Russen knielen niet
  Rode Duivels
  7

  Opvallend: knielende Duivels uitgeflo­ten, Russen knielen niet

  “Het interesseert me hoegenaamd niet wat anderen daarover denken”, aldus Romelu Lukaku vorige week in Deviltime bij VTM. Stef Wauters had geopperd dat het knielmoment even voor de match fans zoals die van de Russen irriteert. En dus gingen de Rode Duivels in de vijandige omgeving van het Krestovsky Stadium gewoon door de knieën voor Black Lives Matter. En inderdaad, tot ergernis van de ongeveer 30.000 aanwezige thuisfans. Zij floten de Duivels uit. Rusland koos ervoor niet te knielen, net zoals de Kroaten dat vorige week in het Koning Boudewijnstadion ook niet deden.