Nieuwe onthullingen rond de Super League geven een inzicht in wat écht achter de schermen speelde.
Volledig scherm
Nieuwe onthullingen rond de Super League geven een inzicht in wat écht achter de schermen speelde. © REUTERS

Duitse krant komt met ferme onthullingen rond Arabisch geld en politieke invloed op Super League: “Kremlin zorgde ervoor dat Chelsea zich terugtrok”

VoetbalNiet alleen de protesterende fans aan de poorten van Stamford Bridge, maar vooral een telefoontje uit het Kremlin deed Chelsea uit de Super League stappen. Niet JP Morgan, maar wel Saudi-Arabië zat achter het startkapitaal van 3,5 miljard euro. En Real-voorzitter Pérez? Die mag in de woestijn een soort Las Vegas ter waarde van 6,5 miljard euro bouwen. Het goed geïnformeerde Süddeutsche Zeitung doet nieuwe lijken uit de kast vallen in het verhaal rond de Super League. 

20 reacties

 • eric de baene

  2 jaar geleden
  Wie verschiet hier nog van tegenwoordig ...🙄
 • Walter Decock

  2 jaar geleden
  Freddie Heremans heeft er geen enkel probleem mee dat sommige sporters fortuinen verdienen. Als ze hierop eerlijke belasting en sociale bijdrage zouden betalen kunnen we hierover discuteren, nu niet. Ze verkassen naar bv Monaco om belasting te ontduiken. Veel is blijkbaar niet genoeg, de zevende Maserati in hun garage is belangrijker dan solidair zijn met degene die voor hun supportert. Die laatste is de grootste dommerik. Dat telt natuurlijk ook voor filmsterren, zangers en andere vedettes.
 • Freddie HEREMANS

  2 jaar geleden
  @Dirk Belis, ik weet hoeveel geld topvoetballers verdienen, ik weet hoeveel F1-rijders, top-wielrenners, top-basketters, snooker-en dartspelers, golfers, tennissers, enz. verdienen. De meesten onder hen cashen op 1 maand wat u en ik op 45 jaar verdienden. En ik heb daar geen enkel probleem mee. We hadden maar onze talenten moeten verzilveren, want iedereen heeft talenten, ook om bv. ceo van een bedrijf te worden, en we kregen in t Westen allemaal kansen om wat te maken van ons leven.
 • Pieter Verhulst

  2 jaar geleden
  Dus met geld uit Arabische landen die arabische vluchtelingen laten opvangen in Europa . Wij spelen hun ocmw en zij kopen Europa op of om.
 • Bernd Vaes

  2 jaar geleden
  Real ... om break-even te draaien? Wat is break-even? Zeg me nu toch niet dat dat een Vlaams woord is!