Nieuwe onthullingen rond de Super League geven een inzicht in wat écht achter de schermen speelde.
Volledig scherm
Nieuwe onthullingen rond de Super League geven een inzicht in wat écht achter de schermen speelde. © REUTERS

Duitse krant komt met ferme onthullingen rond Arabisch geld en politieke invloed op Super League: “Kremlin zorgde ervoor dat Chelsea zich terugtrok”

VoetbalNiet alleen de protesterende fans aan de poorten van Stamford Bridge, maar vooral een telefoontje uit het Kremlin deed Chelsea uit de Super League stappen. Niet JP Morgan, maar wel Saudi-Arabië zat achter het startkapitaal van 3,5 miljard euro. En Real-voorzitter Pérez? Die mag in de woestijn een soort Las Vegas ter waarde van 6,5 miljard euro bouwen. Het goed geïnformeerde Süddeutsche Zeitung doet nieuwe lijken uit de kast vallen in het verhaal rond de Super League. 

20 reacties

 • eric de baene

  1 jaar geleden
  Wie verschiet hier nog van tegenwoordig ...🙄
 • Walter Decock

  1 jaar geleden
  Freddie Heremans heeft er geen enkel probleem mee dat sommige sporters fortuinen verdienen. Als ze hierop eerlijke belasting en sociale bijdrage zouden betalen kunnen we hierover discuteren, nu niet. Ze verkassen naar bv Monaco om belasting te ontduiken. Veel is blijkbaar niet genoeg, de zevende Maserati in hun garage is belangrijker dan solidair zijn met degene die voor hun supportert. Die laatste is de grootste dommerik. Dat telt natuurlijk ook voor filmsterren, zangers en andere vedettes.
 • Freddie HEREMANS

  1 jaar geleden
  @Dirk Belis, ik weet hoeveel geld topvoetballers verdienen, ik weet hoeveel F1-rijders, top-wielrenners, top-basketters, snooker-en dartspelers, golfers, tennissers, enz. verdienen. De meesten onder hen cashen op 1 maand wat u en ik op 45 jaar verdienden. En ik heb daar geen enkel probleem mee. We hadden maar onze talenten moeten verzilveren, want iedereen heeft talenten, ook om bv. ceo van een bedrijf te worden, en we kregen in t Westen allemaal kansen om wat te maken van ons leven.
 • Pieter Verhulst

  1 jaar geleden
  Dus met geld uit Arabische landen die arabische vluchtelingen laten opvangen in Europa . Wij spelen hun ocmw en zij kopen Europa op of om.
 • Bernd Vaes

  1 jaar geleden
  Real ... om break-even te draaien? Wat is break-even? Zeg me nu toch niet dat dat een Vlaams woord is!
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Football Talk. Ten Hag over Ronaldo: “Wat ik verwacht? Doelpunten” - Oostenrijkse coach voor Beerschot
  Voetbal

  Football Talk. Ten Hag over Ronaldo: “Wat ik verwacht? Doelpunten” - Oostenrijk­se coach voor Beerschot

  Wereldvoetbalbond FIFA heeft erg hoge verwachtingen voor het WK in Qatar. Voorzitter Gianni Infantino hoopt dat het toernooi vijf miljard toeschouwers zal bereiken. “Het laatste WK werd bekeken door vier miljard mensen”, zei Infantino maandag op het Wereld Economisch Forum in Davos, waarbij hij niet alleen verwees naar de fans in de stadions maar ook naar de kijkers op televisie of voor grote schermen. “1,2 miljard mensen bekeken het WK voor vrouwen. Deze wereldbeker in Qatar zal door vijf miljard mensen worden bekeken. Dat zal veel meer zijn dan de helft van de wereldbevolking.”