Eden Hazard in actie tegen Denemarken.
Volledig scherm
PREMIUM
Eden Hazard in actie tegen Denemarken. © Pool via REUTERS

Deze 10 dingen onthoudt Gilles De Bilde van de groepsfase: “Onze eerste helft tegen Denemarken was de slechtste onder Martínez”

EK voetbalDe groepsfase van het EK zit erop, de knock-outfase komt eraan. Onze analist Gilles De Bilde blikt terug op de eerste ronde en kiest tien dingen die hem bijgebleven zijn. “Toen ik Eriksen daar zag liggen, met zijn ogen starend in het niets, kwam dat heel hard binnen.”

4 reacties

 • jan boden

  1 jaar geleden
  Vergeet die groepsfase, vanaf nu start er een nieuwe competitie.
 • Erik Audenaert

  1 jaar geleden
  Ik zag lichtpuntjes in een hamburgerkraam , Hazard was aan het bakken .
 • Stefaan Breynaert

  1 jaar geleden
  Wat de rode duivels overkwam gedurende de 1ste helft tegen de Denen was ergens begrijpelijk. Ze toonden enorm veel respect en of medeleven waardoor hun focus wat wegviel. Martinez was echter vlug bekomen van de verrassing en stelde een winning team op die alles tot een goed einde bracht.
 • rudy verlinden

  1 jaar geleden
  ik zag lichtpuntjes van eden hazard...die is klaar om te schitteren...
 1. De veelzeggende lach van Ronaldinho als we hem befaamde, afgekeurde WK-goal van Wilmots laten zien
  Play
  Voetbal
  8

  Goal Wilmots terecht afgekeurd op WK 2002? Ronaldin­ho's reactie zegt alles

  Een veelzeggende lach bij Ronaldinho (42). De Goddelijke Kanarie is in ons land voor een galamatch tussen AA Gent en Standard. Eén keer speelde hij tegen de Rode Duivels, op het WK in 2002. U weet wel, die achtste finale met Prendergast, toen de goal van Marc Wilmots werd afgekeurd. Wanneer we hem de beelden van die treffer nogmaals laten zien, spreekt zijn brede lach boekdelen. “Of dit een overtreding was? Natuurlijk is dat een fout. Claro! Duidelijk!”, roept hij terwijl hij het uitproest van het lachen. Goed wetende dat Brazilië toen is ontsnapt.
 2. “De meest arrogante man waarmee ik ooit sprak”: moeder furieus op Ronaldo die gsm uit handen van autistisch zoontje sloeg en vijf maanden na incident aangeklaagd wordt
  Voetbal
  119

  “De meest arrogante man waarmee ik ooit sprak”: moeder furieus op Ronaldo die gsm uit handen van autistisch zoontje sloeg en vijf maanden na incident aange­klaagd wordt

  Een telefoontje heeft niet het gewenste effect. Integendeel: de moeder van de autistische jongen Jake (14) wiens gsm Cristiano Ronaldo (37) uit de hand sloeg, is nog kwader. Sarah Kelly: “Hij heeft verdorie wel de hand van mijn zoon gekneusd. En dan zo’n arrogantie. Dit is een nachtmerrie.” Vijf maanden na de feiten heeft de Engelse Voetbalfederatie FA Cristiano Ronaldo aangeklaagd voor “ongepast en/of gewelddadig gedrag.”