Bruno Venanzi en François Fornieri.
Volledig scherm
Bruno Venanzi en François Fornieri. © BELGA

Deal tussen investeerder Fornieri en Standard springt af: “Banken waarschuwden voor een te risicovolle investering”

StandardIn Luik zitten ze met de handen in het haar. De deal tussen Bruno Venanzi en François Fornieri, die de helft van de aandelen zou overkopen, is alsnog afgesprongen. “De banken waarschuwden mij dat het een te risicovolle investering was”, vertelt Fornieri bij RTBF. De financiële toekomst van Standard oogt zo weer zeer onzeker.

12 reacties

 • JOERI BLOOTACKER

  2 maanden geleden
  Weer veel comments van kortzichtige mensen. Die schulden zijn belangrijk, maar als je de afbetalingen op tijd kan blijven doen is er geen probleem, en je hebt lange en korte termijn schulden. Een prive persoon die geld leent om een huis te kopen is volgens sommige hier dan ook per definitie bankroet :)
 • Harold Anckaert

  2 maanden geleden
  Is Standard dan en club zonder eigen stadion? Als dit zo is, dan heb ik niet het gevoel dat je dezer dagen nog kunt groeien, of je moet enorme grote sponsors hebben. Maar als deze dan ook afhaken is hek ook van de dam! Hoop dat Standard dit kan verteren!
 • eduard janssens

  2 maanden geleden
  Als men Standard de licentie weigert moet die van Anderlecht ook weigeren  
 • Jean-Claude Dominguez

  2 maanden geleden
  Een club die al tientallen jaren verschillende handen boven het hoofd wordt gehouden door de corrupte Waalse politiek. Misschien dat ze van Fornieri hun deel van de financiële koek eisten en dat hij heeft geweigerd. Hoog tijd dat ze eens met hun kop tegen de muur lopen.
 • jan met de pet

  2 maanden geleden
  Nico; hadden RSCA, Waasland Beveren dan wel een licentie mogen krijgen? En denk je dat Antwerp dan goed beheerd wordt? Die club heeft miljoenen schuld aan de eigenaar/voorzitter. Minstens even precair
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Hein Vanhaezebrouck na amper 10 op 21 met AA Gent: “Neen, ik heb de opdracht niet onderschat”
  Play

  Hein Vanhaeze­brou­ck na amper 10 op 21 met AA Gent: “Neen, ik heb de opdracht niet onderschat”

 2. Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"
  Play

  Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"