Ontlading bij de Jonge Duivels na de kwalificatie voor het EK.
Volledig scherm
PREMIUM
Ontlading bij de Jonge Duivels na de kwalificatie voor het EK. © RBFA

De meet ligt in Parijs: Jonge Duivels dromen van Spelen en willen ‘gouden’ generatie van Peking achterna

Rode DuivelsMission accomplished? Think again. EK-kwalificatie is voor de Jonge Duivels geen eindpunt, maar de start van een nieuwe race. De finish ligt over twee jaar in Parijs. Een vooruitblik met assistent-coach Thomas Buffel en Maarten Martens, aanvoerder van de ‘gouden’ generatie in 2008. 

2 reacties

 • Piet Janssen

  12 maanden geleden
  Maar heeft men in 2008 Goud gewonnen dan? Volgens mij niet verder dan de 4e plaats.
 • Paul Verbeeck

  12 maanden geleden
  Als ze die gouden generatie als referentie nemen , tot nu toe niks prijzen (goud) gepakt , wel veel geld opgeraapt en daar zal het wel om draaien (geld rapen ) .
 1. INTERVIEW. “Ik was niet goed genoeg.” Rode Duivel Amadou Onana over zijn atypisch pad, de kanker van zijn zus en liefde voor muziek
  PREMIUM
  Rode Duivels
  6

  INTERVIEW. “Ik was niet goed genoeg.” Rode Duivel Amadou Onana over zijn atypisch pad, de kanker van zijn zus en liefde voor muziek

  La, la-la, di-di-da. Amadou Onana (21) is naast een aardig voetballer ook gezegend met een soulvolle stem. In zijn villa in Manchester speelt een pianoman uit de soundtrack van zijn leven. De rots op het middenveld van de Rode Duivels voor de komende 10 jaar vertelt open over zijn atypisch carrièrepad, gebroken harten, een afwezige vader, Kobe Bryant en de helende kracht van muziek. Zijn jullie in de mood voor de inspirerende melodieën van een doorzetter? “Mijn naam op het WK-shirt van de Duivels: dat was mijn mooiste overwinning.”