De statistieken van Ali Dia in zijn eerste en enige optreden in de Premier League. Geen beroemde neef maar wel vijf stuks voor het aantal ploegmaats die hem vergeleken met 'Bambi On Ice.
Volledig scherm
PREMIUM
De statistieken van Ali Dia in zijn eerste en enige optreden in de Premier League. Geen beroemde neef maar wel vijf stuks voor het aantal ploegmaats die hem vergeleken met 'Bambi On Ice. © rv

DE HOAXVOET­BAL­LER (2). "Alsof hij nog nooit op een voetbalveld had gestaan": hoe 'de neef van George Weah' zich een weg naar de Premier League loog

VoetbalAli Dia, iemand? Meer dan waarschijnlijk niet. Begrijpelijk, want bestaat er wel een Ali Dia? Zeker is wel dat Ali Dia op 23 november 1996 na twintig minuten inviel voor Matt Le Tissier in Southampton - Leeds (0-2). Om 53 minuten en menig onbeholpen actie/foute loopbeweging later van Graeme Souness opnieuw naar de kant te moeten. En dat voor een speler die zogezegd Senegalees international is, bij Bologna en PSG gespeeld heeft en de ‘neef van George Weah’ is. Zo verkocht hij zich, in Frankrijk, Finland, Duitsland, in Engeland ook. Le Tissier: “Ik dacht dat die jongen dankzij een gewonnen prijsvraag met ons een keertje mocht meetrainen. Maar niet dat hij voor mij zou invallen!”

1 reactie

 • Guido Verlinden

  5 maanden geleden
  Stop daar toch mee,een hoopje rommel meer niet.!!!
 1. Louis van Gaal houdt deur open voor Rode Duivels: “Ik heb er al over nagedacht. (lacht) Jullie moeten Truus overtuigen”
  Play
  28

  Louis van Gaal houdt deur open voor Rode Duivels: “Ik heb er al over nagedacht. (lacht) Jullie moeten Truus overtuigen”

  Op de Nederlandse persconferentie kreeg Louis van Gaal vandaag de vraag of hij kandidaat is om de gisteren opgestapte Roberto Martínez als bondscoach van de Rode Duivels op te volgen. LVG was opnieuw zijn ironische zelve, maar flirtte toch openlijk. “België is een mooi land met hele vriendelijke mensen. Knokke is zelfs een mooi strandpaleis. (lacht) Ik heb er al over nagedacht.”
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.