Stanley Menzo.
Volledig scherm
Stanley Menzo. © Belga, RV

Cruijff als voetbalvader, een racist met een tand minder, de rust van Lierse en hartzeer om Van Meir: voorsmaakje uit de biografie van Stanley Menzo

VoetbalOp 6 april verschijnt de biografie van Stanley Menzo, opgetekend door auteur Mike van Damme. ‘Het gevecht onder de lat’ is een passende ondertitel voor het boek, want de inmiddels 57-jarige ex-doelman van clubs als Ajax en Lierse heeft bij momenten keihard moeten knokken voor zijn plaatsje in het profvoetbal. Racisme, stevige concurrentie, maar ook Menzo’s overdreven drang naar perfectionisme bleken meer dan eens hinderpalen. Een voorsmaakje.

4 reacties

 • Rotterdam Zuid

  2 maanden geleden
  Mentaal zwak, mega fouten op belangrijke momenten maar leuke tv zeg maar. Ook geweldige momenten en wedstrijden gespeeld. ere wie ere toekomt.
 • Rudi Swinnen

  2 maanden geleden
  Heb altijd heel veel respect gehad voor deze vriendelijke getalenteerde man .
 • viaene philippe

  2 maanden geleden
  Prachtige carrière,respect man .
 • gunther scheers

  2 maanden geleden
  Een groot man en geweldige keeper.
 1. “Eriksen kan Denemarken donderdag bijzonder gevaarlijk maken. De Duivels moeten snel switchen”
  Play
  Rode Duivels
  8

  “Eriksen kan Denemarken donderdag bijzonder gevaarlijk maken. De Duivels moeten snel switchen”

  Na wat er gebeurd is met Christian Eriksen, wordt Denemarken - Belgie donderdag (18u) een duel met een bijzonder speciale rand. Een emotionele match, zei Youri Tielemans eerder vandaag al op de persconferentie. “De Denen zouden ons weleens kunnen verrassen”, denkt traumapsycholoog Erik de Soir. “Voor de Duivels komt het erop aan in de match geen compassie te tonen.”
 2. Hoeft het te verbazen? Gecontesteerde Copa América gaat gebukt onder golf van coronabesmettingen
  Buitenlands voetbal
  2

  Hoeft het te verbazen? Gecontes­teer­de Copa América gaat gebukt onder golf van coronabe­smet­tin­gen

  Een verrassing is het niet. De gecontesteerde Copa América in Brazilië is net begonnen en zorgt nu al voor 31 positieve coronatests bij spelers en stafleden. Vooral Venezuela, Bolivia en Colombia zouden hard getroffen zijn. De organisatie ligt zo nog wat meer onder vuur. Het door Covid geteisterde Brazilië werd in extremis het nieuwe gastland, tot groot ongenoegen van vooral de Braziliaanse selectie. Hun kritiek kreeg echter geen gehoor.