BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Club-uitblinker Noa Lang krijgt hulp van psycholoog: “Daar komen ook regelmatig tranen bij kijken”

VoetbalNoa Lang (21) krijgt hulp van een psycholoog. Dat vertelde het goudhaantje van Club Brugge aan oud-voetballer Robin van Persie. “Ik hecht daar veel waarde aan.”

2 reacties

 • Jan Boden

  4 weken geleden
  Het probleem van deze tijd om te presteren zorgt voor een constante druk. Een spits die 3 wedstrijden niet scoort wordt al direct de grond ingeboord, ook door journalisten. De kritiek is veel harder en ongenuanceerder dan vroeger. Aan jonge voetballers zou ik zeggen : blijf weg van sociale media en lees geen kranten. Een gesprek met oudere ploeggenoten kan even goed helpen want die hebben alles al eens meegemaakt en kunnen beter nuanceren.
 • Carmen Grauwels

  4 weken geleden
  Top dat deze jong gast open is erover! Ik ga zelf ook naar een psycholoog en heb daardoor hulpmiddelen (figuurlijk) meegekregen die mij ontzettend goed hebben geholpen. Vroeger hield ik alles in, was constant op randje van depr. vooral rond mijn 11de (nu 37j jong) en ik kan het alleen maar aanraden. Want een vreemde beoordeeld je niet (dat was voor mij het belangrijkste in het begin). No shame to ask help if needed
 1. Vanhaezebrouck voor match 400: “Veranderd? Ik vecht niet meer tegen de bierkaai, ook al is de visie van de trainer misschien de juiste”
  Play
  AA Gent

  Vanhaeze­brou­ck voor match 400: “Veranderd? Ik vecht niet meer tegen de bierkaai, ook al is de visie van de trainer misschien de juiste”

  Hein Vanhaezebrouck staat voor twee mijlpalen. De wedstrijd op Standard is zijn vierhonderdste in eerste klasse én zijn honderdvijftigste met AA Gent. “Was ik er niet bewust een paar jaar uitgestapt, het waren er al meer geweest.” Ervaring verandert een mens, zelfs iemand met een overtuigde visie als Hein Vanhaezebrouck beseft dat ‘my way or the highway’ -mijn manier en niet anders- moeilijk door te duwen is in de voetbalwereld.
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei