AP
Volledig scherm
© AP

Boete en stadionverbod voor jongen die selfie nam met Depay: ook andere veldbestormers worden bestraft

VoetbalAlle bezoekers aan de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro die zaterdag in Eindhoven het veld op kwamen, krijgen een stadionverbod. In totaal renden zeker zestien fans het veld op, onder wie de 13-jarige Amin, die er in de slotfase van het duel in slaagde om ongehinderd een selfie te maken met Memphis Depay. De Amsterdamse jongen deed een dag later trots zijn verhaal op diverse tv-zenders.

8 reacties

 • Thierry Piette

  1 maand geleden
  Kind of geen kind, straffen moeten voor iedereen gelijk zijn. Hij wist goed genoeg wat de gevolgen zijn van zijn daad.
 • Marcus Camps

  1 maand geleden
  De boete hoef je niet te betalen, maar dan kom je nooit het stadion nog in, op papier althans ... Verder alles uiteraard terecht, we willen toch geen toestanden meer waarbij duizenden mensen de plein opstormen !? De spelers hebben absoluut recht op veiligheid op het veld, en die moet worden gegarandeerd.
 • Paulus de Mos

  1 maand geleden
  Als er niet tegen opgetreden wordt komen er elke wedstrijd 50 van die ventjes het veld op
 • johannes van Wetten

  1 maand geleden
  Dit is om vele herhalingen te voorkomen, en dan bijv. met massale toeloop tijdens de wedstrijd, dit kan niet getolereerd worden want dan is het einde zoek als men dit toelaat.
 • willems michel

  1 maand geleden
  Zelfs in Nederland wordt gediscrimineerd.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Ex-speler van Schalke 04 bleek vier jaar na ‘zijn dood’ springlevend, vandaag start proces rond bizar verhaal
  Buitenlands voetbal
  1

  Ex-speler van Schalke 04 bleek vier jaar na ‘zijn dood’ springle­vend, vandaag start proces rond bizar verhaal

  Het vervolg van een bizar verhaal. Vorig jaar onthulde het Duitse Bild dat Hiannick Kamba, een ex-jeugdspeler van Schalke 04, in Duitsland vertoeft - en dat in blakende gezondheid. Opmerkelijk, want sinds 2016 nam iedereen aan dat Kamba gestorven was bij een auto-ongeluk in Congo. Het proces van de man en zijn ex-echtgenote start vandaag. Ze worden beschuldigd van het in scene zetten van Kamba’s dood om zo een bedrag van 1 miljoen euro te ontvangen via een overlijdensverzekering.