De bekende BBC-analyticus Alex Scott met de One Love-band op de BBC.
Volledig scherm
De bekende BBC-analyticus Alex Scott met de One Love-band op de BBC. © Still BBC

BBC-analist Alex Scott pakt uit met felbesproken One Love-band naast het veld: “Baas van FIFA zal ons nooit begrijpen”

De aanvoerders van zeven Europese landen - inclusief België - zullen dan toch geen One Love-band dragen op het WK Voetbal in Qatar, omdat de FIFA dreigt met sancties. Bekend BBC-analyticus Alex Scott droeg de felbesproken band vanmiddag alvast wél en vol trots naast het veld in het Khalifa International Stadium, waar Engeland en Iran om 14 uur aan hun WK begonnen. Vlak daarvoor was bekend geraakt dat Engeland was gezwicht voor de druk van de FIFA.

 1. Na kapiteinsbandsaga moeten Rode Duivels ook het woordje ‘Love’ van binnenkraag wit uitshirt halen

  Na kapiteins­bands­a­ga moeten Rode Duivels ook het woordje ‘Love’ van binnen­kraag wit uitshirt halen

  Ook Eden Hazard, de aanvoerder van de Rode Duivels, zal tijdens het WK voetbal geen ‘OneLove’-kapiteinsband dragen. Net als onder meer Frankrijk, Engeland en Nederland zwichten de Belgen voor de druk van de FIFA. Kapiteins die de band zouden dragen riskeerden een gele kaart te krijgen voor het uitdragen van een politieke boodschap. Op de koop toe moet ook het witte uitshirt van de Rode Duivels aangepast worden. Peter Bossaert, CEO van de voetbalbond, zegt ons dat België de relatie met de FIFA “zal herbekijken”.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.