Volledig scherm
© AFP

Bayern wint Europese Supercup na felbevochten strijd met Sevilla, Duitsers klaren klus pas in verlengingen

VoetbalBayern München heeft voor de tweede keer in z'n clubgeschiedenis de Europese Supercup gewonnen. De Champions League-winnaar had in Boedapest een vette kluif aan Sevilla. Pas in de verlengingen bezorgde Javi Martinez de Duitsers de trofee met een rake kopbal.

 1. Antwerp zeven uur onderweg van Razgrad naar de Bosuil, vandaag resultaten coronatests
  Antwerp

  Antwerp zeven uur onderweg van Razgrad naar de Bosuil, vandaag resultaten corona­tests

  Zou het in de benen kruipen? Gisterochtend om 9u45 vertrok Antwerp in het Bulgaarse Razgrad met de bus richting luchthaven van Varna, waar het rond het middaguur arriveerde. Om 13 uur plaatselijke tijd (één uur later dan bij ons) steeg het vliegtuig daar op, iets na 15 uur landde de delegatie met een beetje vertraging op Belgische bodem. Pas zeven uur na het vertrek in het hotel in Razgrad was iedereen weer op de Bosuil. Nadien volgden nog Covid-testen en iets na 17 uur werd er nog even (rustig) getraind. Vandaag (17u30) staat er ook nog een training op het programma, waarna Antwerp - zoals altijd - in afzondering gaat. Ook nog vandaag worden de resultaten van de coronatesten van gisteren verwacht. Bij de vorige testen waren Seck en Lukaku positief.
 1. Club won slechts één keer na vorige 8 Champions League-zeges: “Na de 4-2 in Heusden-Zolder was ik heel kwaad”
  Club Brugge

  Club won slechts één keer na vorige 8 Champions Lea­gue-ze­ges: “Na de 4-2 in Heus­den-Zol­der was ik heel kwaad”

  De knappe zege in Sint-Petersburg deed moeiteloos denken aan die in Milaan, 17 jaar geleden. Zo ook bij de coach, al onthield Philippe Clement niet enkel de superstunt in San Siro: “Olivier De Cock (ex-rechtsachter van Club, red.) had dit deze week nog op Facebook gezet (grijnst). Een fantastische avond - één van de hoogtepunten op Europees vlak. Alleen verloren we drie dagen later met 4-2 van Heusden-Zolder - en OH Leuven heeft een veel betere ploeg dan Heusden-Zolder toen. Na een kwartier viel ik uit, na de match was ik heel kwaad omdat een aantal ploegmaats er na de euforie in Milaan hélemaal niet bij waren met hun hoofd. Die herinnering zit in mijn hoofd en dat zal ik in de aanloop van de match brengen. Om een hele grote ploeg te hebben, moet je er om de drie dagen staan. En niet af en toe eens pieken”.