Youri Tielemans, momenteel met Leicester op kop in de Premier League, is een van Anderlechts beste exportproducten.
Volledig scherm
Youri Tielemans, momenteel met Leicester op kop in de Premier League, is een van Anderlechts beste exportproducten. © Photo News

Als opleidingsclub behoort Anderlecht nog wel tot de absolute Europese top: spelers krijgen in grote competities meeste kans

VoetbalEen mooie erkenning voor Neerpede. Afgaande op een studie van het Zwitserse onderzoeksbureau CIES, behoort Anderlecht als opleidingsclub tot de Europese top. Paars-wit is zelfs de absolute nummer één wat betreft het aantal matchen dat zijn jonkies in de vijf Europese topcompetities ook mag spelen. 

6 reacties

 • Walter De Vuyst

  2 maanden geleden
  Investeren in jonge spelers is een ellenlange traditie bij Anderlecht , de kweekvijver is groot . Bovendien is het heerlijk om jeugdige voetballers met heel wat technische kwaliteiten te zien jongleren met de bal , alleen de doelpunten blijven nog wat achterwege . De multiculturele mix van spelers uit de Brusselse regio slaat wel degelijk aan bij de supporters die houden van mooi voetbal .
 • Ivan Smissen

  2 maanden geleden
  Qua jeugdwerking staat RSCA met stip op 1, gevolgd door Standard en RC Genk. Helaas is Club Brugge nergens in dit lijstje te bespeuren. In Brugge verkiezen ze middelmatige Zuid-Amerikanen en Afrikanen boven hun eigen jeugd. En welke club krijgt als enige de kans om hun u21 in 1B te laten spelen? Juist, de club zonder serieuze jeugdwerking.
 • Anthony Peeters

  2 maanden geleden
  Daar had ik geen onderzoek voor nodig! Er staan er nog een paar te wachten in Anderlecht! Yari bij de juiste club kan een grote worden! Amuzu kan ook nog beter worden en dan bij grotere club spelen. Dan nog een hele reeks goede verdedigers! De rode duivels zien over 3-4 jaar paars!
 • Jean Emare

  2 maanden geleden
  Wie de match van gisteren heeft gezien, heeft ook gezien dat ze echt wel niet slecht waren: gretig, goed in verband en snelheid. Enkel nog efficientie ontbrak.
 • Frankie Albert Goethals

  2 maanden geleden
  De jeugdwerking van Anderlecht is al jaren top! Als jongere kan je maar beter bij RSCA aansluiten. Alles is er aanwezig om uit te groeien tot een topper. Bovendien is het de enige Belgische club die eigen jongeren meteen kansen geeft. Diegene die Anderlecht trouwens te vroeg verlaat, gaat meestal kopje onder. Geduld en begrip voor de eerste jaren zijn essentieel.
 1. Vercauteren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"
  Play
  Antwerp

  Vercaute­ren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"

 2. Hier is hij: de aftermovie van de Gouden Schoen 2020!
  Play

  Hier is hij: de aftermovie van de Gouden Schoen 2020!