Lukaku viert zijn goal tegen Ajax.
Volledig scherm
PREMIUM
Lukaku viert zijn goal tegen Ajax. © BELGA

10 jaar geleden klopte Anderlecht Ajax, nu kan verschil niet pijnlijker zijn. Maar hoe kómt dat?

VoetbalEr was een tijd dat... Anderlecht ging ­winnen in Ajax (1-3). 17 december 2009. Met Lukaku in een glansrol. Tien jaar ­later kan het verschil tussen de Nederlandse en de Belgische ­recordkampioen niet schrijnender zijn. De ene in de halve finales van de Champions League, de andere straks allicht niet eens in de voorrondes van de Europa League. Auwch.

 1. Gentse supportersgroep bedankt ex-trainer Thorup persoonlijk met spandoek in aanloop naar topper tegen Genk
  AA Gent

  Gentse supporters­groep bedankt ex-trai­ner Thorup persoon­lijk met spandoek in aanloop naar topper tegen Genk

  Alle ogen op de Ghelamco Arena vanavond. Jess Thorup brengt er met KRC Genk (voor het eerst) een bezoek aan zijn ex-club AA Gent. Een supportersgroep van de Buffalo’s wilde Thorup eren door spandoeken over de lege zitjes van de Ghelamco Arena te draperen, maar dat liet de club niet toe wegens “te demotiverend voor de eigen spelers”. Het hield enkele supporters niet tegen om hun ex-trainer in aanloop naar de wedstrijd toch even op te zoeken.
 2. Er kan weer gelachen worden op training bij Anderlecht
  Anderlecht

  Er kan weer gelachen worden op training bij Anderlecht

  De zorgen lijken even vergeten op Anderlecht. Na de positieve coronatest van Bogdan Mykhaylichenko kregen na de wedstrijd op Kortrijk ook een tiental spelers én coach Vincent Kompany af te rekenen met maag-en darmklachten. Maar de grootste problemen lijken achter de rug, iedereen die last had van buikgriep trainde gewoon weer mee liet sportief manager Peter Verbeke ons weten. Zo ook Vincent Kompany, die hierboven lachend toekijkt hoe Michel Vlap een duelletje uitvecht met assistent-coach Jonas De Roeck. De voorbereiding op het duel van komende zondag tegen Antwerp komt dus niet in gevaar.