1. Het verhaal achter La Cartuja: het vergeten stadion zonder bestemming, waar de Rode Duivels zondag op een erbarmelijke grasmat aan de bak moeten
  PREMIUM
  EK Voetbal

  Het verhaal achter La Cartuja: het vergeten stadion zonder bestemming, waar de Rode Duivels zondag op een erbarmelij­ke grasmat aan de bak moeten

  Volgende plaats van afspraak in de rondreis door Europa voor de Rode Duivels: het Estadio de la Cartuja in Sevilla. Een snikhete bakoven en smalend het gedrocht van het EK genoemd. Spaans bondscoach Luis Enrique klaagde er al over de grasmat, José Mourinho pakte er zijn eerste Europese beker en Madonna kwam er ooit optreden. Doorlichting van een stadion met een prijskaartje van 120 miljoen euro waar zelfs de bevolking van Sevilla niet al te trots op is.
 1. Van der Vaart wekt woede in Spanje: “Die woorden onthouden we zeker als we tegen Oranje spelen”
  EK voetbal

  Van der Vaart wekt woede in Spanje: “Die woorden onthouden we zeker als we tegen Oranje spelen”

  Met een 0-0 gelijkspel tegen Zweden en een 1-1 tegen Polen maakte Spanje vooralsnog weinig indruk op het EK. Rafael van der Vaart, die zelf een Spaanse moeder heeft, noemde de Spanjaarden bij de NOS zelfs “verschrikkelijk.” De voormalig Oranje-international hoopte dat het Nederlands elftal Spanje zou treffen in de volgende ronde en daarmee raakte hij blijkbaar een gevoelige snaar.
 1. Football Talk. Sanyang blijft Beerschot trouw
  Football Talk

  Football Talk. Sanyang blijft Beerschot trouw

  Abdoulie ‘Bamba’ Sanyang (22) blijft nog een jaartje langer bij Beerschot voetballen. De Gambiaanse flankspeler wordt opnieuw gehuurd van de Superstars Academy, waar hij werd opgeleid. Beerschot bedong een aankoopoptie die aan het einde van het seizoen kan worden gelicht. In de voorbije competitie kwam Sanyang 19 keer in actie voor paars-wit, veelal als invaller. Tussendoor maakte hij zijn debuut als international van Gambia. Eerder werkte de kwieke winger bij Lommel al samen met huidig Beerschottrainer Peter Maes. (KDC)
 1. Martínez: “Vooral blij dat Hazard, Witsel en De Bruyne weer meespelen, Vermaelen is een voorbeeld”
  Play
  Rode Duivels

  Martínez: “Vooral blij dat Hazard, Witsel en De Bruyne weer meespelen, Vermaelen is een voorbeeld”

  Bondscoach Roberto Martínez reageert opgelucht na de wedstrijd tegen Finland. Niet enkel omdat de Rode Duivels wonnen, maar vooral omdat de blessureperikelen achter de rug lijken: “Als je me voor het toernooi vroeg wat mijn doel was, dan wou ik enerzijds negen op negen pakken en anderzijds alle geblesseerde spelers weer speelklaar krijgen. Ik ben zeer tevreden om Eden (Hazard), Axel (Witsel) en Kevin (De Bruyne) 90 minuten te zien spelen.” Bekijk hierboven zijn volledige reactie.
 1. Buitenlandse pers ziet België “glorieuze citytrip maken”, maar bemerkt ook pijnpunten: “Ploegen die diepte zoeken kunnen hen pijn doen”
  Rode Duivels
  8

  Buitenland­se pers ziet België “glorieuze citytrip maken”, maar bemerkt ook pijnpunten: “Ploegen die diepte zoeken kunnen hen pijn doen”

  De Rode Duivels gaan naar Spanje, luidde de oorwurm van Will Tura ooit. Anno 2021 is het opnieuw van dat op het EK. Met een 2-0-zege tegen Finland kroonde de nationale ploeg zich tot groepswinnaar. Komende zondag is het in Sevilla te doen tegen een nog nader te bepalen tegenstander. Maar wat weten de buitenlandse media ondertussen na de wedstrijd tegen Finland? Een persoverzicht.
 2. Slechts anderhalve match, maar niemand creëert meer kansen op EK dan De Bruyne: “Het ging wel oké”
  Rode Duivels
  7

  Slechts anderhalve match, maar niemand creëert meer kansen op EK dan De Bruyne: “Het ging wel oké”

  “Sommige fases konden beter, andere fases waren goed.” Kevin De Bruyne bleef zoals altijd nuchter. Maar ‘KDB’ speelde toch maar weer een hoofdrol in de 0-2-zege tegen Finland. Overzicht en rustig met (beslissende) passjes strooiend. Vintage Kevin. Straf: niemand op dit EK creëerde tot nu toe meer kansen dan De Bruyne. Dat met nog geen anderhalve match op de teller.
 3. Club vangt 4 miljoen euro voor Dennis, die voor 5 jaar tekent bij Watford
  Belgisch voetbal
  11

  Club vangt 4 miljoen euro voor Dennis, die voor 5 jaar tekent bij Watford

  Emmanuel Dennis (23) trekt de deur bij Club Brugge definitief achter zich dicht. En niet voor de eerste de beste competitie. De wispelturige flankaanvaller – het voorbije halfjaar nog uitgeleend aan FC Köln – staat op het punt om naar de Premier League te verhuizen. Meer bepaald naar promovendus Watford FC, waar onze landgenoot Christian Kabasele speelt. Met de deal is een bedrag gemoeid van een slordige 4 miljoen euro.
 1. Even zorgen om Eden Hazard, nadat hij in duel neergaat en pijnlijk naar zijn voet grijpt
  Rode Duivels

  Even zorgen om Eden Hazard, nadat hij in duel neergaat en pijnlijk naar zijn voet grijpt

  Het zal toch niet? Vlak voor de pauze, Lukaku die perfect Eden Hazard aanspeelt in de zestien. Net voor de aanvaller wou aanleggen, ging hij neer in duel met O’Shaughnessy. Te licht voor een strafschop, zo oordeelde ref Brych. Zo mogelijk veel erger: Hazard greep meteen naar de linkervoet en trok een pijnlijke grimas. Gelukkig al niet de rechterenkel waaraan Eden in maart vorig jaar is geopereerd en die hem al bijna anderhalf jaar parten speelt. Maar al trekkebenend moest Hazard verder, waarna er een minuutje later afgeloten werd voor de pauze. Gelukkig start Eden, geregeld bij de acties betrokken maar weinig succesvol laat staan flitsend, nog wel de tweede helft. Hij staat voor het eerst sinds 1,5 jaar aan de aftrap van een match met de Rode Duivels.
 1. Amper te zien: 0-1 van Lukaku afgekeurd na millimeters offside
  Rode Duivels
  11

  Amper te zien: 0-1 van Lukaku afgekeurd na millime­ters offside

  Centimeters? Millimeters? Net na het uur leek Romelu Lukaku de ban te breken na een geweldige assist van Kevin De Bruyne. ‘Big Rom’ verscheen oog in oog met Hradecky en deponeerde het leer netjes in zijn rechterbenedenhoek. 0-1 zou je denken, maar de VAR verpestte het feestje. De goal werd afgekeurd. Een kwestie van een teennagel, zo bleek uit de herhaling. Lukaku ontgoocheld, maar tien minuten later had hij dan toch zijn goaltje beet - meteen zijn derde waardoor hij zich opnieuw naast Ronaldo, Schick en Wijnaldum hijst aan de EK-topschutterstand.
 1. Zelfs Finland - België laten fluitende Russische supporters starten met valse noot
  Rode Duivels
  4

  Zelfs Finland - België laten fluitende Russische supporters starten met valse noot

  En weer klonken er fluitjes toen de Rode Duivels, net als de Finnen, vlak voor de aftrap knielden in het Krestovskistadion. Met dank aan de ongeveer 16.000 aanwezige Russische fans in het stadion met een capaciteit van 68.000 supporters. Niet zo fel als in de Belgische openingsmatch op dit EK, toen de Duivels tegen Rusland speelden (0-3). Maar ook nu weer duidelijk te horen. Wel respect toonden de Russen in het stadion van Sint-Petersburg voor Axel Witsel, de Rode Duivel die daar 4,5 jaar speelde. Witsel staat voor het eerst aan de aftrap nadat hij half januari zijn achillespees scheurde.
 1. Lies Vandenberghe volgt Finland-België met entourage De Bruyne: “Rusten, dat is pas voor 12 juli”
  Play
  Rode Duivels

  Lies Vandenberg­he volgt Fin­land-Bel­gië met entourage De Bruyne: “Rusten, dat is pas voor 12 juli”

  Ook dit keer volgt journaliste en sportanker Lies Vandenberghe de wedstrijd bij de entourage van een van onze Rode Duivels. Kevin De Bruyne start voor het eerst dit EK, dus trok Lies naar Gent om Finland-België met familie en vrienden van ‘KDB’ te volgen. “Het gaat goed met hem”, zegt zijn neef Karel. “Hij heeft donderdag met de voeten gesproken. Hopelijk brengt hij ons naar de eindzege. Het is belangrijk voor hem om matchritme op te doen. Rusten hoeft hij pas te doen vanaf 12 juli (de finale is op 11 juli, red.). Dus Kevin: pak die beker mee naar huis, hé.”