1. Degryse over Carrasco: “Bij de Rode Duivels zou hij op z’n best zijn op de positie van Eden Hazard”
  Play
  Champions League

  Degryse over Carrasco: “Bij de Rode Duivels zou hij op z’n best zijn op de positie van Eden Hazard”

  Vlak voor de aftrap van Bayern-Atlético hadden onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse het over Yannick Carrasco, in de basis bij ‘Los Colchoneros’. De winger draait al jaren mee op het hoogste niveau, maar lijkt zich toch nog steeds telkens te moeten bewijzen. “Tijdens zijn eerste periode bij Atlético was hij goed. Zowel bij Atlético als bij de Duivels”, aldus Degryse. “Als hij zich offensief kan uitleven, zoals vandaag in een 4-4-2, dan heeft hij toch wat meer vrijheid. Bij de Rode Duivels zou hij op z’n best zijn op de positie van Eden Hazard. En ik zou in zijn plaats ook blij zijn dat ik terug was uit China. Je weet op voorhand dat je niet gelukkiger wordt van in China te spelen. Als je kan kiezen tussen de Spaanse en de Chinese competitie...”
 1. Ethan Horvath verklaart zijn tranen én krijgt lof van onze bondscoach: “Gewéldig, de manier waarop hij zijn defensie stuurde”
  Play
  Champions League

  Ethan Horvath verklaart zijn tranen én krijgt lof van onze bondscoach: “Gewéldig, de manier waarop hij zijn defensie stuurde”

  De tranen de vrije loop laten: da’s wat Ethan Horvath gisteren deed na de 1-2-overwinning van Club Brugge bij Zenit Sint-Petersburg. De Amerikaan verving de besmette Simon Mignolet met glans in de Brugse goal en hij kreeg daarvoor heel wat lof. Niet in het minst van Roberto Martínez, onze bondscoach. “Het leek alsof hij al jaren met deze verdediging samenspeelde”, zei de Spanjaard.
 2. Corona treft nu ook Standard: Balikwisha, Raskin, Sissako en keeperstrainer Van Steenberghe testen positief
  Standard

  Corona treft nu ook Standard: Balikwisha, Raskin, Sissako en keepers­trai­ner Van Steenberg­he testen positief

  Standard Luik heeft bekendgemaakt dat spelers Nicolas Raskin, Michel-Ange Balikwisha en Moussa Sissako positief hebben getest op het coronavirus. Het trio ging meteen in quarantaine en mist al zeker de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League, donderdag in eigen huis tegen het Schotse Rangers, en de competitiewedstrijd van zondag op het veld van STVV. Ook keeperstrainer Jan Van Steenberghe testte positief.
 3. “Als Bayern dezelfde honger heeft, kan het zoals Real de Champions League drie keer achter elkaar winnen”
  Champions League

  “Als Bayern dezelfde honger heeft, kan het zoals Real de Champions League drie keer achter elkaar winnen”

  De topaffiche vanavond in de Champions League: Bayern München versus Atlético Madrid. De titelhouder tegen een van de uitdagers. “Ook al is het maar eerste ronde, de verwachtingen liggen hoog”, aldus onze analist Gilles De Bilde in München. “Atlético speelt ook elk jaar kwart- of halve finale. Een wedstrijd om naar uit te kijken. Dit Bayern is en blijft een grote kanshebber om ook dit jaar weer te winnen, zeker als ze nog steeds dezelfde honger. Te vergelijken met Real Madrid dat drie jaar na elkaar de Champions League won. Daarnaast zijn het de ‘usual suspects’ zoals Real Madrid, in mindere mate Barcelona, Liverpool of Juventus. Het zijn de namen die altijd terugkomen.”
 1. Anderlecht-trainer Vincent Kompany werkt voor zijn eigen ontwikkeling samen met volleybalcoach Gert Vande Broek: “Hij is mijn klankbord”
  Play
  Anderlecht

  Anderlecht-trai­ner Vincent Kompany werkt voor zijn eigen ontwikke­ling samen met volleybal­coach Gert Vande Broek: “Hij is mijn klankbord”

  “Elke coach die zichzelf wil ontwikkelen moet niet alleen naar z’n eigen sport kijken, maar gewoon ook naar mensen die ervaring hebben”, aldus Vincent Kompany (34). In het geval van de T1 van Anderlecht is dat bijvoorbeeld succesvol volleybalcoach Gert Vande Broek, met wie RSCA gesprekken voert om hem eventueel een intensiever traject als begeleider te geven.
 1. Invaller Doku kan Rennes niet aan zege helpen tegen Krasnodar, ook Chelsea en Sevilla spelen gelijk
  Champions League

  Invaller Doku kan Rennes niet aan zege helpen tegen Krasnodar, ook Chelsea en Sevilla spelen gelijk

  In groep E begon Jeremy Doku op de bank bij Rennes thuis tegen Krasnodar. De jonge Rode Duivel mocht invallen na 62 minuten. Serhou Guirassy had Rennes toen net op voorsprong gebracht via een penalty (56e), maar enkele minuten later scoorde Christian Ramiz de gelijkmaker. Het bleef 1-1. De vier ploegen in deze poule hebben allen één punt na één speeldag, Chelsea speelde thuis 0-0 gelijk tegen Sevilla. Chelsea en Sevilla zijn de twee laatste winnaars van het kleine broertje van de Champions League, de Europa League.
 1. Matchwinnaar Charles De Ketelaere: “Tot dusver het mooiste moment in mijn carrière”
  Play
  Champions League

  Matchwin­naar Charles De Ketelaere: “Tot dusver het mooiste moment in mijn carrière”

  “Hier had ik voor getekend”, reageerde matchwinnaar Charles De Ketelaere voor de camera van VTM Nieuws. “Je ziet: als we blijven voetballen, dan komen de kansen. We bleven erin geloven. Dit is het mooiste moment tot dusver in mijn carrière. Het is top dat we hier kunnen winnen. Door dat afstandsschot kreeg Zenit een boost, maar we zijn blijven gaan. Dat is het belangrijkste. Zenit is een sterk team, al hebben ze ook wat minpunten. Die hebben we proberen uitbuiten. We kunnen altijd van iedereen winnen. Wie ik het eerst ga bellen als we op de bus zitten? (grijnst) Mijn vriendin en mama.”
 1. Vier positieve gevallen bij KV Mechelen
  Belgisch voetbal

  Vier positieve gevallen bij KV Mechelen

  Er zijn vier nieuwe positieve gevallen bij KV Mechelen. Het zou gaan om drie spelers en een materiaalman. Van de spelers zouden Thibaut Peyre (28), William Togui (24) en Maxim Wenssens (18), een jonge doelman die proef draait bij Malinwa, positief hebben getest op corona. Het drietal moet nu in quarantaine, woensdag volgt een nieuwe test. Peyre en Togui moeten het duel tegen Eupen dus missen. Peyre voelde zich sinds vrijdag ziekjes - hij had koorts, moest hoesten en voelde zich vermoeid. De Fransman gaf uit voorzorg verstek voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen KV Kortrijk (1-2-verlies). Gisteren ondergingen de spelers van Malinwa een nieuwe coronatest en daaruit bleek dat Peyre, Togui en Wenssens besmet zijn. Togui speelde nog 83 minuten tegen Kortrijk. Vorige week testte ook Rocky Bushiri al positief.