In Moelingen bij Voeren zijn de dijken aan het breken.
Volledig scherm
In Moelingen bij Voeren zijn de dijken aan het breken. © VTM

Voeren hoopt vandaag dat rivierpeil zakt, sommige bewoners zitten vast op eerste verdiep van woning

VoerenDe evacuaties vannacht in Moelingen bij Voeren verliepen met bootjes, maar zijn goed verlopen. Inwoners van zeker acht straten werden geëvacueerd, maar sommigen besloten om op de bovenverdieping van hun woning te blijven. “Ik zit hier hoog en droog", zegt Rene die in het rampgebied woont. Doorheen de dag zou het waterpeil van de Berwijn moeten zakken. Het is nu ook kijken naar het westen van Limburg, waar sinds vannacht heel wat regen valt.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Nieuwe meester-stoker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jeneverfeesten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”
  PREMIUM
  Hasselt

  Nieuwe mees­ter-sto­ker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jenever­fees­ten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”

  Steven Reekmans (43) is als Hasselaar én nieuwe meester-stoker van het Jenevermuseum helemaal klaar om de traditionele Jeneverfeesten dit weekend in te gaan. Zo verwacht hij samen met de stad méér dan 100.000 bezoekers, die na twee jaar uitstel eindelijk weer van de Hasseltse jenever én de gloednieuwe huisjenever van Reekmans mogen proeven. “Die moet de burgemeester zaterdag nog goedkeuren, maar met volle vertrouwen staat er alvast 60 verse liter klaar”, lacht de stoker.