Christian C. werd tijdens het vuurgevecht met de politie geraakt in zijn borst, schouder en been.
Volledig scherm
PREMIUM
Christian C. werd tijdens het vuurgevecht met de politie geraakt in zijn borst, schouder en been. © RV

Vijf jaar cel voor geseinde crimineel die vuurt op politie en voorbijgangster onder schot houdt: “Hij bleef maar schieten, het leek wel een zelfmoordactie”

VoerenChristian C. (33), een voortvluchtige crimineel uit Duitsland, is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar omdat hij op 8 augustus vorig jaar met een wapen vuurde op enkele agenten in Voeren. Hij hield ook een toevallige voorbijgangster onder schot. In een vuurgevecht met de politie werd de dertiger geraakt door zes kogels, waarna hij zijn rechterbeen verloor. “De halsketting rond mijn nek beschermde mij voor het dodelijk schot.”

 1. Voortvluchtige crimineel riskeert zes jaar cel nadat hij agenten onder vuur neemt: “Nooit gedacht dat de Belgische politie zo agressief zou optreden”
  PREMIUM
  Voeren

  Voortvluch­ti­ge crimineel riskeert zes jaar cel nadat hij agenten onder vuur neemt: “Nooit gedacht dat de Belgische politie zo agressief zou optreden”

  Christian C. (33), een voortvluchtige overvaller uit Duitsland, riskeert zes jaar cel omdat hij op 8 augustus vorig jaar op agenten schoot nadat hij op een verkeerscontrole botste in ’s Gravensvoeren. Hij wilde tijdens zijn vlucht ook de auto van een toevallige voorbijgangster stelen en bedreigde haar met een wapen, waarna een vuurgevecht ontstond. De dertiger werd zes keer geraakt en verloor een van zijn benen. “Ik dacht dat ik zou doodgaan.”
 1. Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontstekingsmechanismes onschadelijk gemaakt
  Play

  Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontste­kings­me­cha­nis­mes onschade­lijk gemaakt

  Een 500 kilo zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog die donderdagmiddag werd gevonden in een natuurgebied in Hasselt, is onschadelijk gemaakt. Dat heeft burgemeester Steven Vandeput (N-VA) van Hasselt donderdagavond rond 21.45 uur laten weten. De ontmijningsdienst van het leger DOVO heeft de twee ontstekingsmechanismes weggehaald. Die worden ter plaatse vernietigd, daarna zal de bom worden meegenomen. Voor het onschadelijk maken moesten driehonderd bewoners in de veiligheidszone geëvacueerd worden.
 2. Duitser (32) opent vuur op politie bij controle in Moelingen en probeert auto te carjacken: agenten kunnen schutter neerschieten

  Duitser (32) opent vuur op politie bij controle in Moelingen en probeert auto te carjacken: agenten kunnen schutter neerschie­ten

  Zaterdagmiddag werd het centrum van ‘s Gravensvoeren opgeschrikt door een schietincident. Daarbij raakten twee personen gewond, waaronder de Duitse schutter (32) zelf. “Inspecteurs van de politiezone Voeren wilden een auto controleren in het kader van een SLim-actie. Daarbij nam de bestuurder de troepen onder vuur. Bij het terugschieten werd de man geraakt”, zo stelt burgemeester van Voeren Joris Gaens (Voerbelangen).
 3. Marloo’s gaat bij heropening voor ‘alles of niets-aanpak’: “Bidden voor goed weer, want geen zon, geen terras, geen takeaway”
  PREMIUM
  Hasselt

  Marloo’s gaat bij heropening voor ‘alles of niets-aan­pak’: “Bidden voor goed weer, want geen zon, geen terras, geen takeaway”

  Uitbaters Vanja Marchetta (42) en Christophe Van Loo (44) van Marloo’s in Hasselt stomen tegen zaterdag niet alleen de stoep van de Minderbroedersstraat klaar voor hun hippe ontbijt- en lunchzaak, maar zullen voor de eerste keer takeaway aanbieden én kledij verkopen op hun gloednieuwe webshop. “Het blijven zware tijden, maar de coronacrisis leert ons zelfs nu nog om creatief uit de hoek te komen.”
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op