Elektrische toren Voeren.
Volledig scherm
Elektrische toren Voeren. © RV

Tentoonstelling herbestemming elektrische torens verlengd wegens succes

De tentoonstelling over de herbestemming van de afgedankte elektrische torens in Voeren wordt wegens grote belangstelling verlengd.

0 reacties

 1. Koen Vanmechelen creëert debatserie over migratie met project rond zwarte, gevangen ooievaars: “Hun jaarlijkse vertrektocht vormt het ideale metafoor”
  PREMIUM
  Sint-Truiden/Genk

  Koen Vanmeche­len creëert debatserie over migratie met project rond zwarte, gevangen ooievaars: “Hun jaarlijkse vertrek­tocht vormt het ideale metafoor”

  Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Trekvogels die dit weekend viel, start kunstenaar Koen Vanmechelen het project ‘Het Ondenkbare Experiment - Chapter Black Story Baby’. Vertrekpunt van deze debatserie zijn de zwarte ooievaars uit Vanmechelens ‘Black Stork Baby’-installatie en de reeks ethisch-filosofische vragen die hun gevangenschap oproepen. Geïnspireerd door deze trekvogels werd het eerste gespreksonderwerp migratie.
 2. Vijf jaar cel voor geseinde crimineel die vuurt op politie en voorbijgangster onder schot houdt: “Hij bleef maar schieten, het leek wel een zelfmoordactie”
  PREMIUM
  Voeren

  Vijf jaar cel voor geseinde crimineel die vuurt op politie en voorbij­gang­ster onder schot houdt: “Hij bleef maar schieten, het leek wel een zelfmoord­ac­tie”

  Christian C. (33), een voortvluchtige crimineel uit Duitsland, is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar omdat hij op 8 augustus vorig jaar met een wapen vuurde op enkele agenten in Voeren. Hij hield ook een toevallige voorbijgangster onder schot. In een vuurgevecht met de politie werd de dertiger geraakt door zes kogels, waarna hij zijn rechterbeen verloor. “De halsketting rond mijn nek beschermde mij voor het dodelijk schot.”
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije