Charlotte Conraads (25) zag haar keuken verwoest worden. De keuken staat er nog maar 1,5 jaar in, sinds de vorige zware overstroming uit 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Charlotte Conraads (25) zag haar keuken verwoest worden. De keuken staat er nog maar 1,5 jaar in, sinds de vorige zware overstroming uit 2018. © Mine Dalemans

REPORTAGE. “Ik werd verliefd op de regio, maar nu is het een nachtmerrie”: Voeren likt haar wonden na zware overstromingen

VoerenVoeren verdronk woensdag en het ganse dorp Moelingen moest geëvacueerd worden nadat de geïmproviseerde dijk met zandzakken het begaf. 140 woningen liepen onder en het peil stond soms 1,5 meter hoog in de straten. Bij de grote opkuis belandde vaak de hele inboedel op straat, terwijl dat in 2018 bij velen ook al gebeurde. “Als we dit gaan blijven meemaken, vertrek ik hier", klinkt het. En het is net de schoonheid van de Voerstreek waar velen verliefd op zijn.

 1. Voka brengt nieuwe Toekomstindicator in kaart: “Structurele impact van corona blijft voorlopig uit”
  Hasselt

  Voka brengt nieuwe Toekomstin­di­ca­tor in kaart: “Structure­le impact van corona blijft voorlopig uit”

  Voka Limburg stelde dinsdag haar nieuwe Toekomstindicator voor die elk jaar de economische gezondheid van de provincie in kaart brengt. Dat deze in coronajaar 2020 een tik kreeg, is weinig verrassend. “Maar door de massale overheidssteun en het exogene karakter van deze crisis, lijkt er voorlopig geen structurele schade aangebracht te zijn”, aldus Voka-voortzitter Karin Van De Velde.
 2. Trixxo Arena is klaar voor ‘I love the 90's’ met op de affiche ... ‘Corona’: “Niet het virus, wél de geliefde Italiaanse danceformatie”
  Hasselt

  Trixxo Arena is klaar voor ‘I love the 90's’ met op de affiche ... ‘Corona’: “Niet het virus, wél de geliefde Italiaanse danceforma­tie”

  Het Hasseltse vaccinatiecentrum verhuist vanaf 26 september naar een kleinschalige locatie op Park H, en dat betekent dat de Trixxo Arena opnieuw feestelijkheden mag voorzien. Zo staat de volgende editie van ‘I love the 90's’ alvast klaar op 16 oktober, met op de affiche ... ‘Corona’. “En dan hebben we het over de Italiaanse danceformatie, die in de jaren negentig voor de ene na de ander hit zorgde”, knipoogt de organisatie.