Burgemeester Joris Gaens.
Volledig scherm
Burgemeester Joris Gaens. © Mine Dalemans

Gemeente Voeren neemt maatregelen tegen overrompelend toerisme: “Leefbaarheid voor inwoners is prioriteit”

VoerenVoeren is al jaren een topbestemming voor toeristen. De ongerepte natuur, het erfgoed en het landelijke karakter spreken jaar na jaar meer toeristen aan. In 2012 telde Voeren nog 95.000 toeristische overnachtingen, in 2020 verdubbelde dat aantal naar 186.000. Om de gemeente leefbaar te houden voor de eigen inwoners, komt het lokaal bestuur met enkele maatregelen. “In plaats van ‘meer’, gaan we nu voluit voor ‘beter’”, klinkt het.

 1. Sint-Truiden bundelt lekkerste adresjes in eerste horecagids: “100 bistro’s, restaurants, cafés, frituren, ijssalons en takeawayzaken gebundeld in één gouden gids”

  Sint-Trui­den bundelt lekkerste adresjes in eerste horecagids: “100 bistro’s, restau­rants, cafés, frituren, ijssalons en takeawayza­ken gebundeld in één gouden gids”

  Mmm, Sint-Truiden! Onder die naam bundelt Sint-Truiden zo’n 100 smaakvolle adresjes van restaurants, frituren en ijssalons tot cafés. De eerste Truiense horecagids heeft een oplage van 30.000 en wordt vanaf nu verdeeld onder de inwoners en bezoekers van de stad. Op die manier geeft de stad haar horeca een extra duwtje in de rug.
  Sint-Truiden
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.