De politie schoot zaterdagmiddag in het centrum van ‘s Gravensvoeren een 32-jarige Duitser neer nadat die hen had beschoten.
Volledig scherm
De politie schoot zaterdagmiddag in het centrum van ‘s Gravensvoeren een 32-jarige Duitser neer nadat die hen had beschoten. © RV

Duitser (32) opent vuur op politie bij controle in Moelingen en probeert auto te carjacken: agenten kunnen schutter neerschieten

Zaterdagmiddag werd het centrum van ‘s Gravensvoeren opgeschrikt door een schietincident. Daarbij raakten twee personen gewond, waaronder de Duitse schutter (32) zelf. “Inspecteurs van de politiezone Voeren wilden een auto controleren in het kader van een SLim-actie. Daarbij nam de bestuurder de troepen onder vuur. Bij het terugschieten werd de man geraakt”, zo stelt burgemeester van Voeren Joris Gaens (Voerbelangen).

 1. Hasselaar riskeert 2 jaar cel nadat hij in dronken toestand vrouw bij de keel grijpt aan Herkenrodeabdij: “Ze vreesde voor haar leven”

  Hasselaar riskeert 2 jaar cel nadat hij in dronken toestand vrouw bij de keel grijpt aan Herkenrode­ab­dij: “Ze vreesde voor haar leven”

  Op 29 november 2018 sloeg een 44-jarige man uit Hasselt helemaal tilt. De man had het al een tijdje moeilijk bij het verwerken van de dood van zijn broer en vluchtte in de drank. Dat deed hij ook die bewuste herfstdag. Aan de Abdijsite Herkenrode zocht hij vervolgens menselijk contact. Een willekeurige vrouw werd door hem bij de keel gegrepen. “Ze vreesde voor haar leven", vertelde advocaat Luk Delbrouck.
 2. Genkenaar (25) die bij wijze van ‘verrassing’ zijn aanstaande wurgde, krijgt celstraf van drie jaar
  Genk

  Genkenaar (25) die bij wijze van ‘verrassing’ zijn aanstaande wurgde, krijgt celstraf van drie jaar

  Een 21-jarige vrouw en een 23-jarige man stonden in de zomer van 22 augustus 2018 op het punt om te trouwen, toen ze samen op hotel gingen in Hasselt. “Ik heb nog een verrassing voor u", vertelde de man. Hij wekte de indruk de vrouw een halsketting om te doen, maar in plaats daarvan begon hij haar te wurgen. De vrouw liep ernstige bloedingen op. Haar ex-aanstaande krijgt een celstraf van drie jaar, waarvan de helft met uitstel.
 1. Chiromeisjes Hern verkopen 2.200 macaronibollen voor Môndëgse kos

  Chiromeis­jes Hern verkopen 2.200 macaroni­bol­len voor Môndëgse kos

  Het afgelopen weekend hebben de Chiromeisjes van Hern bij Hoeselt macaronibollen gerold met het oog op Môndëgse kos. Dat is een event, georganiseerd door Davy van Den Hoeselèr, waarbij de hele gemeenschap tot vijf porties kan bestellen om thuis lekker op te smikkelen. Je moet de bollen dan enkel zelf nog in de friteuse leggen. Afgelopen maandag werden de macaronibollen vervolgens massaal afgehaald. “In totaal hebben we ongeveer 2.200 bollen verkocht. Dat is het resultaat van de mensen die er zijn komen afhalen en zij die er ter plekke hebben gegeten", klinkt het bij de tevreden Chiromeisjes.