Burgemeester Huub Boers en de wegenwerken.
Volledig scherm
Burgemeester Huub Boers en de wegenwerken. © t

De Lijn reageert op incident met ‘gedropte’ schoolkinderen

Sonja Loos, woordvoerder van De Lijn, reageert op de uitlatingen van burgemeester Huub Broers (N-VA) nadat enkele schoolkinderen gisteren twee kilometer van de beoogde halte in het dorp Sint-Martens-Voeren werden gedropt. “Het betreft een vergissing van de chauffeur in kwestie, een menselijke fout, waarvoor wij ons uiteraard willen verontschuldigen. Vanaf vandaag zullen de kinderen aan de correcte halte worden afgezet.”

 1. Achttien maanden cel voor Truienaar met ‘zwarte garage’
  Sint-Truiden

  Achttien maanden cel voor Truienaar met ‘zwarte garage’

  Een 45-jarige Truienaar krijgt een effectieve celstraf van achttien maanden voor de exploitatie van een werkplaats voor het nazicht, het herstellen en het onderhouden van motorvoertuigen tussen mei 2017 en februari 2019. De man was niet ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen en beschikte niet over een geldig btw-nummer. “Zijn verklaringen en de vaststellingen van de politie en de inspectie tonen aan dat hij werkelijk nergens mee in orde was”, staat te lezen in het vonnis. “Toen hij voor gelijkaardige inbreuken onder voorwaarden in vrijheid werd gesteld, zette de beklaagde zijn ‘zwarte garage’ gewoon verder op een andere locatie." Naast de celstraf krijgt de man ook een geldboete van 4.000 euro.
 2. Hasselaar (44) moet ruim 16.000 euro euro aan vrouw (69) nadat hij haar deed vrezen voor haar leven
  Hasselt

  Hasselaar (44) moet ruim 16.000 euro euro aan vrouw (69) nadat hij haar deed vrezen voor haar leven

  Een 44-jarige man uit Hasselt moet diep in de buidel tasten nadat hij op 29 november 2018 in dronken toestand volledig tilt sloeg aan de Abdijsite Herkenrode. Diep onthutst door de dood van zijn broer zocht hij die bewuste herfstdag naar menselijk contact. Uiteindelijk greep hij de toevallig passerende vrouw bij de keel. Hij krijgt hiervoor een celstraf van twee jaar met uitstel en moet aan de vrouw een schadevergoeding van 16.181,11 euro betalen.
 1. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren

 2. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers