Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Veganisten lopen 43 procent meer kans op botbreuken

Veganisten lopen 43 procent meer kans op botbreuken. Dat blijkt uit een nieuwe Britse studie die gepubliceerd werd in het medische tijdschrift ‘BMC Medicine’.

4 reacties

 • Nicole Vogelaere

  2 jaar geleden
  Waarom zouden wij niet alles uit planten voeding kunnen halen na moedermelk net zoals de dieren die we eten. We bestaan ook gewoon uit vlees en bloed net zoals hun. Ons lichaam werkt echt niet anders dat we voedingsstoffen uit dierlijke producten daarvoor nodig hebben voor eiwitten en calcium. Een veganist eet en kiest bewust, het is daarom laster om ze steeds met de klakkeloze hype volger te blijven vergelijken. 
 • Mil De Bondt

  2 jaar geleden
  Het blijft grappig hoe mensen willen beslissen wat iedereen eet. Uiteraard zit de vlees- en zuivelindustrie hier voor niets tussen. Ieder zijn plezier en zijn idee naar gezond eten en leven. Wel een klein beetje raar dat ik niet meer ziek ben geworden sinds ik vegetariër en nu al geruime tijd veganist ben. Maar laat iedereen in zijn wijsheid en geloof. Toch wel bizar welke adviezen je krijgt bij diagnose van kanker, obesitas, etcetera. Fijne feestdagen nog en een gezond 2021 gewenst
 • Jozef Moors

  2 jaar geleden
  Dat krijg je ervan als je je tegen Moeder Natuur keert. Eigen schuld dikke bult. Doe mij maar gewoon een biefstuk friet.
 • Tuur schiepers

  2 jaar geleden
  De mens is omnivoor sinds zijn bestaan en daar is geen enkele reden om dit te veranderen.