Jill Cnudde (links) en Sanne Mouha (rechts): "Als je dit per se wil doen, is het belangrijk om het maximaal drie dagen te doen"
Volledig scherm
PREMIUM
Jill Cnudde (links) en Sanne Mouha (rechts): "Als je dit per se wil doen, is het belangrijk om het maximaal drie dagen te doen" © Nathalie Samain, Barbara Degeyter

“Sapjeskuur is echt geen boost voor de gezondheid en het ‘detox-gehalte’ is quatsch”

In een jaar tijd groeide het sapjesbedrijf Bikinibody van Jill Cnudde — nu te zien in ‘Jonge Wolven’ op VTM2 — uit tot een miljoenenbusiness. Via haar webshop verkoopt ze kant-en-klare detox-sapjes waarmee je in drie dagen tijd je lichaam zou ontgiften en overtollige kilo’s zou wegwerken. Maar kan je je lichaam detoxen met sapjes? En is het wel gezond om alleen maar sapjes te drinken? Onze diëtiste Sanne Mouha geeft uitleg over hoe gezond detox-sapjeskuren zijn.

 1. Diëtist ontkracht misverstanden over voeding: “Ik probeer mensen net méér te laten eten”
  PREMIUM

  Diëtist ontkracht misverstan­den over voeding: “Ik probeer mensen net méér te laten eten”

  Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, moeten we volgens kok en diëtist Michaël Sels stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je jezelf niet motiveren.” De expert ontkracht hardnekkige misverstanden over voeding.
 2. "De ene kan suikers eten zonder veel negatieve gevolgen, terwijl de andere er meteen aan verslaafd is": Pascale Naessens pleit voor meer betaalbare gezonde producten
  PREMIUM

  "De ene kan suikers eten zonder veel negatieve gevolgen, terwijl de andere er meteen aan verslaafd is": Pascale Naessens pleit voor meer betaalbare gezonde producten

  “Vrouwen zijn veel meer met gezond eten bezig dan mannen. Waarschijnlijk omdat het in onze genen zit om zorg te dragen voor anderen en hun goede voeding te willen voorschotelen.” Daar is Pascale Naessens van overtuigd. Gisteren sloot zij met haar laatste recepten de Puur & Lichter challenge af. Ze blikt met ons op terug op de challenge en op de zomer van 2020.
 3. Jill Cnudde uit ‘Jonge Wolven’ ging van sapjes voor vrienden naar bedrijf van 2 miljoen euro: “Binnenkort verhuis ik naar een grote villa”
  PREMIUM
  Showbizz

  Jill Cnudde uit ‘Jonge Wolven’ ging van sapjes voor vrienden naar bedrijf van 2 miljoen euro: “Binnenkort verhuis ik naar een grote villa”

  “Mijn 22ste verjaardag heb ik in de wagen gevierd, terwijl ik bestellingen aan het rondbrengen was.” Amper 23 is Jill Cnudde, maar de Antwerpse runt al haar eigen bedrijf - en met succes: het is intussen al 2 miljoen euro waard. Dat is ook de makers van het gloednieuwe ‘Jonge Wolven’ op VTM 2 niet ontgaan. Samen met dat van enkele andere jonge ondernemers wordt haar doen en laten de komende weken gevolgd. En zeggen dat alles begonnen is het met brouwen van gezonde sapjes en de zoektocht naar het ‘ideale lichaam’. “Het enige waarover ik ooit onzeker ben geweest, zijn mijn borsten.”
 1. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit

 2. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel