Fedasil
Volledig scherm
© Fedasil

Zo zal de 'sekscursus' voor asielzoekers eruitzien

Met een cursus wil Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) asielzoekers wegwijs maken in de waarden en normen van onze samenleving. En hoewel hij veel kritiek over zich heen krijgt, is Francken rotsvast overtuigd van het belang en het nut van de cursus. "Lees de cursus en oordeel gewoon zelf. Is die nu racistisch?", vroeg de staatssecretaris gisteren in het parlement. "Hij is gewoon nodig."

 1. Theo Francken: "Scoren bij linkse kiezers? Verhinder een repatriëring"

  Theo Francken: "Scoren bij linkse kiezers? Verhinder een repatrië­ring"

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) toont zich op zijn Facebookpagina verheugd met de veroordeling, afgelopen woensdag, van een passagier die de repatriëring van een 'illegaal' verhinderde. Volgens de N-VA'er zet deze uitspraak de toon voor vier gelijkaardige dossiers die nog hangende zijn. Twee van die dossiers lopen tegen politici, PS-burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir en oud-staatssecretaris voor DéFi Gisèle Malamba.
 2. Francken vindt voorstel Schauble voor asieltaks "waanzin"
  Asielcrisis

  Francken vindt voorstel Schauble voor asieltaks "waanzin"

  Staatssecretaris Theo Francken vindt het voorstel van de Duitse minister Schäuble om een Europese brandstoftaks in te voeren om de kosten van de asielcrisis te betalen "waanzin". Ook de Deense beslissing om de bezittingen van asielzoekers af te nemen, ziet hij niet zitten. Wel moeten asielzoekers die werken hun opvang terugbetalen. Dat zei hij in De Zevende Dag, waar hij ook aankondigde dat gedetineerden zonder verblijfsvergunning bij een vervoegde vrijlating het land zullen moeten verlaten.