Volledig scherm
© Photo News

"Yes! Gewonnen!": Francken moet geen humanitair visum geven aan Syrisch gezin

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft in de zaak rond de humanitaire visa voor een Syrisch gezin gelijk gekregen van het Europees Hof van Justitie. België en de andere EU-landen zijn op basis van het Europees recht niet verplicht een humanitair visum af te geven aan wie de bedoeling heeft een asiel aan te vragen, zeggen de rechters in Luxemburg. "Volhouden helpt dus", liet de staatssecretaris zich ontvallen in een video op Facebook.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Erdogan tegen Merkel: lasten vluchtelingencrisis moeten eerlijker verdeeld worden

  Erdogan tegen Merkel: lasten vluchtelin­gen­cri­sis moeten eerlijker verdeeld worden

  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gisterenavond tijdens een telefoongesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel aangegeven dat de lasten van de vluchtelingencrisis eerlijker verdeeld moeten worden. Dat meldt het Turkse persbureau Anadolu op basis van de Turkse autoriteiten. Duizenden vluchtelingen en migranten probeerden de voorbije dagen vanuit Turkije Griekenland en zo de Europese Unie te bereiken.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"