In het Britse Dungeness onderschept de kustwacht het zoveelste gammele rubberbootje met migranten.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Britse Dungeness onderschept de kustwacht het zoveelste gammele rubberbootje met migranten. © REUTERS

Rubberboottochten winstgevender dan ooit voor mensensmokkelaars: 3.000 tot 6.000 euro per persoon

Meer dan ooit blijkt de Kanaaloversteek per rubberboot het winstgevendste ‘businessmodel’ voor mensensmokkelaars. Zo weerklinkt in de nasleep van de dodelijke overtocht gisteren, waarbij tussen Calais en Dover 27 migranten verdronken. “Waar die smokkelaars vroeger 3 à 4 mensen in één vrachtwagen konden verstoppen, zetten ze er nu direct 50 in hetzelfde bootje. Met minder moeite verdienen ze pakken meer geld”, weet korpschef Nico Paelinck van politiezone Westkust. Ook op de stranden van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort zal binnenkort intensief naar ‘overstekers’ gespeurd worden. 

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.