AP
Volledig scherm
© AP

Redders moeten toekijken hoe 31 vluchtelingen verdrinken in Egeïsche Zee

Zeker 31 vluchtelingen zijn verdronken in de Egeïsche Zee tussen Turkije en Griekenland terwijl redders machteloos toekeken. Zij boden geen hulp omdat ze vreesden van mensensmokkel beschuldigd te worden.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Francken wil 'Europeanisering' hotspots: "We moeten het gewoon overnemen"
  Vluchtelingencrisis

  Francken wil 'Europeani­se­ring' hotspots: "We moeten het gewoon overnemen"

  De Europese ministers voor Migratie hebben de Europese Commissie verzocht om de voorbereidingen op te starten voor de verlenging van de nationale grenscontroles binnen Schengen met maximaal twee jaar. Dat bleek vandaag op een informele vergadering over de vluchtelingencrisis in Amsterdam. Belgisch staatssecretaris Theo Francken vraagt intussen een 'Europeanisering' van de hotspots in Griekenland. "We moeten het gewoon overnemen."