Serge Reynders.
Volledig scherm
Serge Reynders. © twitter

PS'er aan de deur gezet na uitspraken over vluchtelingen

Provincie LuikDe PS heeft een OCMW-raadslid uit de Luikse gemeente Saint-Nicolas uit de partij gezet nadat hij via Facebook misplaatste en beledigende uitspraken over vluchtelingen had verspreid. Dat heeft de Luikse federatie van de Franstalige socialisten vandaag bekendgemaakt. Het mandaat van OCMW-raadslid zal de betrokkene, Serge Reynders, worden ontnomen.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. VTM-correspondent Robin Ramaekers over de miserie na brand in vluchtelingenkamp: "Ze willen maar één ding: weg uit Lesbos"
  PREMIUM

  VTM-correspon­dent Robin Ramaekers over de miserie na brand in vluchtelin­gen­kamp: "Ze willen maar één ding: weg uit Lesbos"

  Sinds het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos vorige week afbrandde, leven er 12.000 mensen onder de blote hemel, op parkings van tankstations en supermarkten. "De inwoners willen van hen af, en de vluchtelingen zelf willen ook niet naar een nieuw kamp verhuizen, maar ze geraken niet weg", zegt VTM Nieuws-correspondent Robin Ramaekers.