Paus Franciscus bij zijn aankomst in de kathedraal van Yangon vandaag.
Volledig scherm
Paus Franciscus bij zijn aankomst in de kathedraal van Yangon vandaag. © AFP

Paus over Rohingya-crisis: "Bangladesh heeft hulp nodig"

Paus Franciscus heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om snel in te grijpen in de vluchtelingencrisis van de Rohingya-minderheid. "Er moet niet alleen aan gewerkt worden aan de politieke kwesties die tot de verdrijving van de mensen geleid hebben", zei de katholieke kerkvorst donderdag in de Bengalese hoofdstad Dhaka, zonder de Rohingya rechtstreeks bij naam te noemen. Hij riep ook tot materiële steun voor Bangladesh.

3 reacties

 • luc verriest

  4 jaar geleden
  Als hij deze genocide in Myanmar niet durft te benoemen en veroordelen tijdens zijn bezoek aldaar, was hij daar zeker niet op zijn plaats.
 • danny meulders

  4 jaar geleden
  de oplossing is gekend , er iets aan doen ? ze zullen eerder het regime in Noord Korea aanvallen dan het regime in Myanmar ( heel het parlement zijn vroegere Generaals en Kolonels behalve die juffrouw , die op de hoogste stoel zit ) en de boeren ploegden verder ! er zullen er uit die hoek geen verschijnen voor dat scherts tribunaal in Nederland .
 • Jan Roesems

  4 jaar geleden
  als de kerkvorst al ontkent dat er een Rohynia-probleem is dan zijn we ver weg van een oplossing in die regio!
 1. Turkije bekritiseert Amerikaans plan om Afghaanse vluchtelingen in derde landen op te vangen
  4

  Turkije bekriti­seert Amerikaans plan om Afghaanse vluchtelin­gen in derde landen op te vangen

  Turkije is niet te vinden voor het Amerikaanse plan om Afghanen die met de Amerikanen samenwerkten te helpen bij hun hervestiging in de Verenigde Staten. Ankara vreest dat dit kan leiden tot een “grote vluchtelingencrisis” in de regio. In het Amerikaanse programma, dat maandag werd aangekondigd, klinkt het dat de vluchtelingen zelf hun weg moeten vinden naar een derde land en daar ruim een jaar zullen moeten wachten op een goedkeuring.