Hongaars premier Viktor Orban (links) met Europees Parlementsvoorzitter Martin Schulz.
Volledig scherm
Hongaars premier Viktor Orban (links) met Europees Parlementsvoorzitter Martin Schulz. © AP

Orban: "Vluchtelingenprobleem is niet Europees, maar Duits"

AsielcrisisHet probleem met de opvang van vluchtelingen is "niet Europees, maar Duits". Dat heeft de Hongaarse premier Viktor Orban gezegd in Brussel. "Niemand wil in Hongarije, Slovakije, Estland of Polen blijven. Allen willen ze naar Duitsland. Onze job is gewoon om ze te registreren en wij zullen dat doen", aldus Orban tijdens een persconferentie met Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement. Angela Merkel heeft de verklaringen van Orban over het Duitse asielbeleid ondertussen streng verworpen.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Onrust op stilstaande vluchtelingentrein: "Geen kamp, geen kamp!"
  Hongarije

  Onrust op stilstaan­de vluchtelin­gen­trein: "Geen kamp, geen kamp!"

  Een trein met vluchtelingen die deze voormiddag vanuit Boedapest is vertrokken richting de grens met Oostenrijk is tot stilstand gebracht ter hoogte van de plaats Bicske. Daar is een vluchtelingenkamp gevestigd. Wanneer de vluchtelingen zich realiseerden dat ze niet naar Oostenrijk, maar naar het kamp zouden worden gebracht, brak er onrust en paniek uit. De inzittenden bonsden op de ramen van de trein en scandeerden: "Geen kamp, geen kamp!". Veel vluchtelingen weigeren uit te stappen. De pers is niet langer welkom en wordt door de politie uit het station verjaagd.