EPA
Volledig scherm
© EPA

Migranten die werden gered door Deense tanker mogen na 40 dagen op zee eindelijk aan wal in Italië

Een groep migranten die meer dan een maand vastzat op een tanker in de Middellandse Zee mocht gisteren in Sicilië eindelijk aan land gaan, nadat Italië ermee instemde om hem op te vangen. Dat bericht de ngo Mediterranea.

2 reacties

 • Ronald Beintema

  1 jaar geleden
  Dit is allemaal te danken aan de EU die ervoor gezorgd hebben dat iedereen binnen de EU vrij mag reizen......Ze hebben nooit rekening gehouden met mensen van buiten de EU die massaal de EU binnenkomen....Wettelijk kan de EU niets beginnen...zij mogen ook vrij reizen.....Geen visum of paspoort geven is de enige oplossing!!!
 • leo hoes

  1 jaar geleden
  Een steeds terugkerend verhaal, nadat ze gered waren zonk de boot. De boot wordt doelbewust tot zinken gebracht zodra er een (reddings)schip in de buurt komt. Er zijn schrijnende verhalen van mensen op de vlucht zonder ook maar enige eigendom. Langs de andere kant, ze betalen wel voor de overtocht, 6000 euro per persoon, staan dan hier met de duurste gsm’s te bellen en filmen, dat is toch niet gratis. Er zullen heel veel Belgische gezinnen zijn die geen 6000 euro per persoon kunnen ophoesten.
 1. VTM-correspondent Robin Ramaekers over de miserie na brand in vluchtelingenkamp: "Ze willen maar één ding: weg uit Lesbos"
  PREMIUM

  VTM-correspon­dent Robin Ramaekers over de miserie na brand in vluchtelin­gen­kamp: "Ze willen maar één ding: weg uit Lesbos"

  Sinds het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos vorige week afbrandde, leven er 12.000 mensen onder de blote hemel, op parkings van tankstations en supermarkten. "De inwoners willen van hen af, en de vluchtelingen zelf willen ook niet naar een nieuw kamp verhuizen, maar ze geraken niet weg", zegt VTM Nieuws-correspondent Robin Ramaekers.