AFP
Volledig scherm
© AFP

Meer dan 900 vluchtelingen meren aan in Sicilië

Meer dan negenhonderd migranten die zich aan boord van een schip van de Italiaanse kustwacht bevonden, zijn vandaag in de Siciliaanse haven Catania ontscheept, zo heeft een fotograaf van het Franse persbureau AFP gemeld. Er waren ook twee lijken aan boord, laat de ngo Artsen zonder Grenzen (AzG) weten.

13 reacties

 • Calinda Struyf

  3 jaar geleden
  Vergeet niet dat deze NGOs voor het merendeel hun budget verkrijgen van de EU en de verschillende EU regeringen of dacht U dat dit uit giften kwam?
 • Mike Zwarts

  3 jaar geleden
  Terug sturen en wel op eigen kosten.
 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Zolang als men ze toelaat, zolang zullen er komen, en zullen er meer en meer komen. China bijvoorbeeld heeft dat probleem niet, waarom Europa wel?
 • Elisabeth Cools

  3 jaar geleden
  Er zijn nog wel veilige plaatsen in Afrika, die komen naar hier omdat ze hier alles krijgen!
 • joseph verbeke

  3 jaar geleden
  En dat zijn allemaal politieke vluchtelingen?
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).