Jambon zet tot 290 agenten in aan Frans-Belgische grens om 'Jungle' in ons land te vermijden

VluchtelingencrisisMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zet aan de Frans-Belgische grens tot 290 agenten van de geïntegreerde politie in om te verhinderen dat illegale vluchtelingen de grens naar ons land oversteken.

 1. Gouverneur Decaluwé vraagt strengere grenscontroles als 'Jungle' ontruimd wordt
  Calais

  Gouverneur Decaluwé vraagt strengere grenscon­tro­les als 'Jungle' ontruimd wordt

  West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé wil dat er strengere grenscontroles komen aan de grens met Frankrijk ter hoogte van De Panne. Aanleiding is de nakende ontruiming van een deel van het tentenkamp in het Noord-Franse Calais. Decaluwé vraagt dat mensen zonder papieren staande gehouden wordt aan de Belgische grens. In Zeebrugge werden vandaag alvast weer enkele asielzoekers opgepakt door de politie.
 2. Komen migranten uit 'jungle' van Calais naar onze kust?
  Update

  Komen migranten uit 'jungle' van Calais naar onze kust?

  De rechterlijke beslissing of een groot deel van het vluchtelingenkamp 'the jungle' in Calais ontruimd moet worden, zoals de prefect van Pas-de-Calais heeft geëist, zal dan toch niet vandaag vallen. Toch zal de rechter in Rijsel, die vanochtend het kamp in Calais bezocht, eerstdaags moeten beslissen of de evacuatie van naar schatting 3.500 vluchtelingen en migranten al dan niet strijdig is met de mensenrechten. Als het tot een uitzetting komt, weet niemand waar de vluchtelingen dan heen moeten. Gevreesd wordt dat een deel van hen via de Belgische kust Groot-Brittannië zal proberen te bereiken. West-Vlaams gouverneur Decaluwé (CD&V) pleit alvast voor strengere grenscontroles. In De Panne zijn er sinds vanochtend al verscherpte grenscontroles.