AP
Volledig scherm
© AP

Italiaanse kustwacht redt 187 bootmigranten

De Italiaanse kustwacht heeft in enkele uren tijd drie boten met migranten in de buurt van Lampedusa gered. Daarbij werden sinds dinsdagnamiddag in totaal 187 mensen in veiligheid gebracht, aldus het persagentschap Adnkronos.

8 reacties

 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Uitstekend nieuws. Tenslotte heeft iedereen recht om een asielaanvraag in te dienen. Dat die aanvraag ook goedgekeurd zal worden is een andere zaak.
 • Lucas De groot

  2 jaar geleden
  Omdraaien en een duwtje geven.
 • Jan Vannuffelen

  2 jaar geleden
  Wel Marcel Van Overloop, jij mag ze onderhouden en uw plaats hier afgeven. Ik wil dat niet, maar dat wordt me opgedrongen door mensen zoals U die hier het bewind voeren.
 • Tuur schiepers

  2 jaar geleden
  En als ze op de Noordzee gered worden gaan ze terug naar de plaats van vertrek. Vanwaar dat verschil?
 • Tony Boelen

  2 jaar geleden
  Proficiat voor de redders.
 1. Kraanman in Zeebrugse haven die transmigranten afranselde, krijgt 4 maanden cel met uitstel: “Begrip voor moeilijke werkomstandigheden, maar gebrek aan zelfbeheersing”
  PREMIUM
  Zeebrugge/Middelkerke

  Kraanman in Zeebrugse haven die transmi­gran­ten afranselde, krijgt 4 maanden cel met uitstel: “Begrip voor moeilijke werkomstan­dig­he­den, maar gebrek aan zelfbeheer­sing”

  Een kraanman (49) in de Zeebrugse haven is tot 4 maanden cel met uitstel veroordeeld voor ernstige slagen ten aanzien van twee illegale vluchtelingen die de haven waren binnengedrongen. De rechter vond het niet bewezen dat de slagen waren ingegeven door vreemdelingenhaat, toonde begrip voor de moeilijke werkomstandigheden van de kraanman maar vond de feiten wel volstrekt ontoelaatbaar. “Het getuigt van een gebrek aan zelfbeheersing en een agressieve ingesteldheid.”