Geredde migranten met reddingswerkers van de Sea Watch 3 in de Middellandse Zee zaterdag.
Volledig scherm
Geredde migranten met reddingswerkers van de Sea Watch 3 in de Middellandse Zee zaterdag. © AP

“Italiaanse havens blijven gesloten voor migranten”, herhaalt Salvini nu Nederlands reddingsschip op komst is

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, partijleider van het extreem-rechtste Lega, herhaalt vandaag opnieuw dat boten van de ngo's die migranten helpen het land niet binnen mogen. Hij doet dat nu een schip met migranten Sicilië nadert.

13 reacties

 • piet devlieger

  3 jaar geleden
  Waarom is dat een provocatie. Die man doet gewoon wat juist is voor zijn land zelfs al moet hij tegen de 'slechte grap Europa' ingaan. Hoed af.
 • Ludovic De Beuckeleer

  3 jaar geleden
  als ze aanleggen in een Italiaanse haven het schip dan verschroten , dan is het zeker gedaan met taxi te spelen voor immigranten.
 • Roland Verhoeven

  3 jaar geleden
  merkwaardig zwart-afrikaans die libische vluchtelingen...de officiële oorlogszones zijn toch veilig nu Irak, Syrië en Libië als "gepacifeerd" staan in de diplomatie, dus economische vluchtelingen krijgen pendeldiensten van NGOs? Goed om weten als ze nog eens in hun hesjes in de winkelstraten komen om solidariteit vragen in harde cash
 • Filip Desmedt

  3 jaar geleden
  Zet ze terug af in een haven in Libie !! Dan weten zij , en ook de anderen dat het gedaan is , dat ze niet moeten proberen maar dat ze terug gestuurd worden . Zolang deze mensen smokkelaars van ngo's bezig blijven , zullen ze steeds blijven komen !! Daag deze ngo's voor de rechter , leg hun schepen aan kettingen !! Enkel zo zal het stoppen !!
 • Gerry Cle

  3 jaar geleden
  Zoals Francken zegt: 'het voornaamste is dat die arme mensen hun leven gered is'. Gezien de laatste rapporten over het behandelen van vluchtelingen in Libië kan men hen onmogelijk naar Libië brengen. Men levert geen mensen aan slavenhandelaars en orgaanhandelaars.
 1. Oplossing voor 49 migranten die vastzitten op schepen in Maltese wateren: acht Europese landen bereid om onderdak te bieden

  Oplossing voor 49 migranten die vastzitten op schepen in Maltese wateren: acht Europese landen bereid om onderdak te bieden

  Acht Europese lidstaten zijn bereid om de 49 migranten onderdak te bieden die gered zijn op de Middellandse Zee maar geblokkeerd zaten in Maltese wateren. Dat heeft de premier van Malta, Joseph Muscat, vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Het is een “ad-hocoplossing”, geeft Muscat toe, die er tevens voor zorgt dat nog eens 131 andere migranten vanuit Malta naar de andere EU-lidstaten zullen worden overgebracht. In Italië is er echter al protest tegen het akkoord: minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini gaat niet akkoord, hoewel premier Giuseppe Conte al heeft ingestemd.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Meer dan 300 migranten gered op Middellandse Zee, ook baby van amper enkele dagen oud

  Meer dan 300 migranten gered op Middelland­se Zee, ook baby van amper enkele dagen oud

  De Spaanse ngo Proactiva Open Arms heeft iets meer dan 300 migranten gered op de Middellandse Zee. Daarbij is ook een nog maar enkele dagen oude baby, die met zijn moeder intussen met een helikopter naar Malta is overgevlogen. Het land wil de andere migranten wel niet opvangen. Dat zegt althans de Italiaanse extreemrechtse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, die op Twitter stelt dat ook de Italiaanse havens gesloten blijven.