PHOTO_NEWS
Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

"Identificatiebadge voor asielzoekers is discriminerend"

AsielcrisisHet is discriminerend en stigmatiserend om aan asielzoekers die in de open asielcentra verblijven te vragen om steeds een identificatiebadge bij zich te hebben. Zo reageert Els Keytsman, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, op het ontwerp van het protocolakkoord van de federale regering, de politie en Fedasil. Vluchtelingenwerk Vlaanderen heeft dan ook een melding gedaan bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. "Huidig Europees terugkeersysteem moedigt illegale migratie net aan”
  9

  "Huidig Europees terug­keersys­teem moedigt illegale migratie net aan”

  Het Europese terugkeerbeleid, dat erop gericht is migranten die illegaal op EU-grondgebied verblijven naar hun eigen land te laten terugkeren, is allesbehalve efficiënt. Dat stelt de Europese Rekenkamer vast in een nieuw rapport. "Het huidige terugkeersysteem van de EU kampt met inefficiënties die leiden tot het tegenovergestelde van het beoogde effect: de aanmoediging in plaats van ontmoediging van illegale migratie", luidt het.