Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AFP

Hulpdiensten redden meer dan 200 migranten die VK probeerden te bereiken via het Kanaal

Zondag en maandag zijn 213 migranten gered die per boot het Kanaal wilden oversteken naar het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de maritieme prefectuur gemeld. De migranten werden gered tijdens verschillende operaties voor de kust van het Noorderdepartement en Pas-de-Calais.

 1. Franse agenten laten migranten ongehinderd Kanaal oversteken, terwijl minister België met de vinger wijst
  Nieuws

  Franse agenten laten migranten ongehin­derd Kanaal oversteken, terwijl minister België met de vinger wijst

  De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin heeft zaterdag bij een bezoek aan Loon-Plage nabij de Noord-Franse stad Duinkerke ons land opgeroepen om de controles aan de Belgische-Franse grens op te voeren. In de afgelopen dagen staken honderden migranten het Kanaal over. Volgens Darmanin komt de “helft van het aantal migranten” dat vanuit Calais of Duinkerken de oversteek wil wagen “via België”.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.