Migranten proberen een grenshek te beschadigen aan de Turks-Griekse grens in Pazarkule.
Volledig scherm
Migranten proberen een grenshek te beschadigen aan de Turks-Griekse grens in Pazarkule. © AP

Griekenland versterkt en verlengt hek aan grens met Turkije om migranten tegen te houden

Griekenland gaat het hek langs de grens met Turkije met 36 kilometer verlengen om migranten en vluchtelingen die proberen over te steken, beter te kunnen tegenhouden. Dat meldt een overheidsvertegenwoordiger aan het persbureau AFP. 

6 reacties

 • krista notelaars

  2 jaar geleden
  Goed wat de Grieken doen dat zijn onze helden van Europa zij beschermen de grens, het ziet er bijna uit dat migranten Europa gaan binnen vallen.
 • Joris Peeters

  2 jaar geleden
  Zeer goed wat de Grieken doen! Dit is duidelijk een gestuurde migratie/invasie van economische gelukzoekers die hier de islam komen versterken. Géén tweede toestroom zoals in 2015, de bevolking pikt dit niet langer!
 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Dat Europa hier maar geld voor uit trekt in de plaats van Erdogan de dictator nog meer geld toe te stoppen. Dat de Navo hem het bevel geeft om uit Syrië te vertrekken.
 • Frans Peeters

  2 jaar geleden
  Hier moet EU investeren, niet in tenten en dekens om er nog lager en meer te verblijven
 • Edmond Dillien

  2 jaar geleden
  Blijven tegenhouden ze zijn, spijtig voor hen, de drukkingsslaven van Erdogan, hij gebruikt ze zuiver voor eigen gewin, hij krijgt zijn politiek gezever niet verkocht bij Poetin en dan gaat hij het maar wat uitwerken op Europa, waar hij nog zo graag wou toebehoren enkele jaren geleden. Morgen komt de grote test voor Michel, dan zullen we zien of hij de ware Europese leider is of een politieke voddenbaal.
 1. Griekse premier Mitsotakis: “Vluchtelingendeal met Turkije is dood”, rookbommen en traangas ingezet aan grens

  Griekse premier Mitsotakis: “Vluchte­lin­gen­deal met Turkije is dood”, rookbommen en traangas ingezet aan grens

  Voor de Griekse eerste minister Kyriakos Mitsotakis bestaat de vluchtelingendeal met Turkije niet meer. "Heel eerlijk? Op dit moment is de overeenkomst dood", zei Mitsotakis gisterenavond in een interview met tv-zender CNN. "We hebben hier niet te maken met een migratie- of vluchtelingenprobleem. Het is de bewuste poging van Turkije om vluchtelingen en migranten als politieke pionnen te gebruiken, voor de eigen politieke belangen." Gisteren zei Turks president Erdogan zelf dat de deal “niet meer functioneert”. Aan de grens is het vandaag onrustig, en op de Egeïsche Zee liggen de Griekse en Turkse kustwacht letterlijk op ramkoers.
 2. Onze opinie. Erdogan en de vluchtelingencrisis: vandaag boeman, morgen weer buurman
  PREMIUM

  Onze opinie. Erdogan en de vluchtelin­gen­cri­sis: vandaag boeman, morgen weer buurman

  Recep Erdogan ontpopt zich tot de betere regisseur van een apocalyptische film. Nadat de Turkse president de poort naar Europa weer had geopend en zelfs vervoer naar de grens had ingelegd, liet hij zijn pers de sjokkende groepen vluchtelingen/ migranten filmen met drones. Ze wandelden door de velden met het weinige wat hen nog rest, recht op Europa af. Honderdduizend mensen staan nu aan de grens, zegt Turkije. Het zijn er in werkelijkheid bijna tien keer minder. Maar de waarheid dient Erdogans boodschap minder goed: 'Europe, I want you to panic.' Vrij naar Greta Thunberg.
 3. Vlaamse werkte in vluchtelingencentrum op Lesbos: “Kinderen denken er aan zelfdoding: veel uitzichtlozer wordt het niet”
  PREMIUM

  Vlaamse werkte in vluchtelin­gen­cen­trum op Lesbos: “Kinderen denken er aan zelfdoding: veel uitzichtlo­zer wordt het niet”

  Het was al doffe ellende op Lesbos, maar stilaan lijkt de situatie er compleet uitzichtloos. "Veel kinderen die we in ons plaatselijk ziekenhuis behandelen, hebben zelfs al aan zelfdoding gedacht", zegt Caroline Willemen (33) van Artsen Zonder Grenzen. Terwijl de vluchtelingen blijven aankomen op het Griekse eiland, schetst de Vlaamse hulpverleenster een huiveringwekkend beeld van de toestand in het overbevolkte opvangcentrum van Moria.
 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.