photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Gezocht: 500 slaapzakken voor migranten in Maximiliaanpark

Vrijwilligers willen tegen 19 augustus 500 slaapzakken inzamelen voor de zowat 350 migranten die momenteel in het Maximiliaanpark in Brussel verblijven. Intussen werden al zo'n 250 slaapzakken ingezameld, maar de initiatiefnemers hopen nog 500 extra slaapzakken te mogen ontvangen.

 1. Schaarbeekse burgemeester kondigt tijdelijke pre-opvang voor transitmigranten aan

  Schaarbeek­se burgemees­ter kondigt tijdelijke pre-op­vang voor transitmi­gran­ten aan

  Er komt een tijdelijk pre-opvangcentrum om de vele migranten in het Brusselse Maximiliaanpark op te vangen. Dat meldt Bruzz en wordt aan Belga bevestigd door plaatsvervangend Schaarbeeks burgemeester Bernard Guillaume (MR). Het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) distantieert zich en benadrukt dat er geen afspraken gemaakt zijn voor een opvangcentrum voor mensen die geen asiel willen aanvragen in België. Ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) benadrukt dat het niet de bedoeling is dat er zo'n pre-opvangcentrum komt.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.