AFP
Volledig scherm
© AFP

Enorme achterstand bij Europees spreidingsplan voor asielzoekers

Zestien maanden na de lancering van het Europese spreidingsplan is nog steeds maar een fractie van het beoogde aantal asielzoekers vanuit Griekenland en Italië overgebracht naar andere lidstaten. Vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie acht volgende maand het moment gekomen om inbreukprocedures te overwegen tegen onwillige lidstaten.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Uitgewezen na 18 jaar in België: "Neem me mijn thuis niet af, aub!"
  Tienen

  Uitgewezen na 18 jaar in België: "Neem me mijn thuis niet af, aub!"

  De Irakees Jahya Salem Seoud (31) krijgt na 18 jaar in België geen verblijfsvergunning van het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatslozen (CGVS). Een paar weken geleden kreeg hij een brief dat zijn aanvraag geweigerd werd en dat hij definitief het land uit moet. Omdat hij nu illegaal in het land is, leeft hij momenteel ondergedoken in Tienen. Door met zijn verhaal in de media te komen en zijn situatie uit te leggen, hoopt hij toch een vergunning te krijgen, net zoals de Kosovaarse Djellza (16).
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.