Gisteren was er aan het Noordstation en Maximiliaanpark een solidariteitsactie tegen een mogelijke politieactie.
Volledig scherm
Gisteren was er aan het Noordstation en Maximiliaanpark een solidariteitsactie tegen een mogelijke politieactie.

"Burgers die illegalen onderdak bieden, riskeren niets": Chastel over wetsontwerp woonstbetredingen

MR-voorzitter Olivier Chastel betreurt de "desinformatie" over het wetsontwerp over de woonstbetredingen bij vreemdelingen die illegaal in het land verblijven. De tekst is niet gericht tegen burgers die onderdak bieden aan de migranten uit het Maximiliaanpark, zegt Chastel. "Er is nergens sprake van solidariteit te criminaliseren, en de burgers die migranten uit het Maximiliaanpark opvangen, zijn niet betrokken bij het ontwerp".

32 reacties

 • freddy depaepe

  5 jaar geleden
  al die gasten hebben daar in het leger gediend of in rebellengroepen of andere moordenaarsbenden de gewone man daar kan zich daar niet verplaatsen zonder afgeschoten te worden, je ziet ook dat de meesten die hier zijn er redelijk goed doorvoed uitzien hoe zou dat komen he, en ja ik ben genoeg in Afrika geweest om te weten hoe het er daar aan toe gaat.
 • André Ducournau

  5 jaar geleden
  Verschrikkelijk om te lezen hoe sommigen hier pleiten om hulp strafbaar te maken. Een dokter die vrijwillig een illegaal meisje die verkracht is hulp biedt? Een illegale vrouw die zwanger is helpen bevallen? De gevangenis in! Een illegaal met longontsteking? Laat hem maar creperen. Hulp moet strafbaar zijn. Illegalen die dreigen dood te vriezen? Verboden onderdak of zelfs maar een deken te geven. Hoe onmenselijk is onze samenleving geworden?
 • George Verbeek

  5 jaar geleden
  Als u geboren werd in een land zonder toekomst ging u ook op zoek naar een beter leven. Als het morgen oorlog is hier riskeert u zelf ook op de vlucht te gaan. Dat vergeten de meesten die hier afgeven op de vluchtelingen.
 • Gerd Van nieuwenhove

  5 jaar geleden
  Zijn die catelanen wel in orde in ons land ! M. Heps zij respekteerden de wet in Spanje toch ook niet ! Maar voor separatisten gelden andere regels ?
 • Sharon Debeul

  5 jaar geleden
  Raymond, heb je enig idee wat die vluchtelingen al hebben moeten doen om zelfs nog maar tot bij ons te geraken. Dat alleen al zouden veel luxe verwende mensen van hier niet eens kunnen doen als het zou moeten. Als ze niet nood zijn, dan zouden ze in hun land blijven net zoals wij in ons land blijven.
 1. 2.000 mensen protesteren tegen geplande politieactie Maximiliaanpark, 500-tal migranten ondergebracht bij gastgezinnen

  2.000 mensen proteste­ren tegen geplande politieac­tie Maximili­aan­park, 500-tal migranten onderge­bracht bij gastgezin­nen

  Zo'n tweeduizend mensen hebben gisteravond een menselijke ketting gevormd van aan het Brusselse Noordstation tot aan het Maximiliaanpark en rond dat park. Zij protesteerden op die manier tegen de asiel- en migratiepolitiek van de federale regering en haar staatssecretaris Theo Francken (N-VA). In het Maximiliaanpark werd gisteravond een actie van de federale politie tegen transmigranten verwacht maar uiteindelijk daagde de politie niet op. "Dit is een formidabele boodschap aan de regering", zegt Alexis Deswaef, voorzitter de Ligue des Droits de l'Homme (LDH). "Haar politiek begint barsten te vertonen."
 2. Toch politieactie in Brussel zondagavond: 4 illegalen naar gesloten centrum, 10 migranten moeten grondgebied verlaten

  Toch politieac­tie in Brussel zondag­avond: 4 illegalen naar gesloten centrum, 10 migranten moeten grondge­bied verlaten

  Bij een politieactie in de Brusselse stations en treinen zijn zondagavond 17 mensen zonder papieren opgepakt. Dat meldt Olivier van Raemdonck, de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Verwacht werd dat de politie gisterenavond een actie zou houden in het Maximiliaanpark, maar daar daagden 2.000 actievoerders op om actie te voeren tegen de migratiepolitiek van de regering en de transmigranten uit het park te beschermen.