Geo Barents, het schip van Artsen zonder Grenzen.
Volledig scherm
Geo Barents, het schip van Artsen zonder Grenzen. © REUTERS

Artsen zonder Grenzen redt nog eens 76 vluchtelingen op Middellandse Zee

Vrijwilligers van Artsen zonder Grenzen hebben nog eens 76 mensen gered die op de Middellandse Zee in de problemen waren gekomen. Dat meldt de hulporganisatie donderdag. Aan boord van het AzG-schip Geo Barents zitten nu 458 mensen. Het schip wacht op toelating om aan te meren bij een haven in de regio.

5 reacties

 • Edwin Van Oost

  1 jaar geleden
  Ik vind ook dat AZG verantwoordelijk zijn voor deze migranten stroom, dit kost ons belastingbetalers veel geld, redden kan maar terugsturen moet!
 • karin verwimp

  1 jaar geleden
  En, gaat Artsen zonder Grenzen ze ook allemaal op eigen kosten eten en onderdak geven? Of mag de belastingbetaler daar weer voor opdraaien? Bovendien hou je zo de mensenhandel in de gang. Vis ze uit het water maar drop ze dan ook binnen de 12 uur terug in het land van herkomst. Op deze manier is het dweilen met de kraan open.
 • Paul Geerts

  1 jaar geleden
  En zo verzekert AzG de mensensmokkelaars van hun succes en inkomen op de kap van desperate vluchtelingen. Waarom staat AzG boven de Conventies van Genève?
 • Bruno Weymeis

  1 jaar geleden
  Stop toch met dit “redden” te noemen! Gaan ophalen is een betere verwoording.
 • wim CLAES

  1 jaar geleden
  De Geo Barents red niks,de Geo Barentsz is een overzetboot. Je kan hem volgen op scheepsradars op internet. Hij vaart af en aan tussen libye en Malta of Italië,om dan weer een paar dagen a.zn de ketting te worden gelegd. Het beste is AZG droog te zetten. Ik stort hen niks meer. Dat ze het maar aan de EU gaan vragen.of aan de media
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.