De Griekse oproerpolitie vuurt traangas af op migranten die via Turkije Griekenland proberen binnen te komen aan de grens in Kastanies.
Volledig scherm
De Griekse oproerpolitie vuurt traangas af op migranten die via Turkije Griekenland proberen binnen te komen aan de grens in Kastanies. © AP

350 demonstranten eisen in Brussel oplossing voor humanitaire crisis langs Grieks-Turkse grens

In Brussel hebben vandaag enkele honderden mensen gedemonstreerd om van Europa een menselijke oplossing te eisen voor de humanitaire crisis aan de Grieks-Turkse grens. Volgens de politie waren ze met 350 demonstranten.

34 reacties

 • André Vermaelen

  1 jaar geleden
  Ook deze betoging heb ik weer aan mij moeten laten voorbijgaan. Op werkdagen heb ik hiervoor, in tegenstelling tot de geitenwollensokken geen tijd. Iemand moet de kas vullen voor hun willetjes, eisen en het verstrooien van geld.
 • Markos Botsaris

  1 jaar geleden
  Die hebben het blijkbaar nog steeds niet begrepen. Deze bevolkingsgroepen zijn geen meerwaarde en geen aanwinst! Stuur ze naar veilige oorden in hun eigen continent en biedt daar hulp aan.
 • Erwin VD

  1 jaar geleden
  Het grote probleem zijn niet de opvanglanden in eerste lijn, maar de massa vluchtelingen zelf! Als men daar een triage zou doen van echte vluchtelingen en economische , zoals bvb.Tunesiërs & Marokkanen, zou er al een pak minder volk zijn. Vluchtelingen zijn mensen die vrezen voor hun leven door oorlog of genocide. Voor armoede en honger bestaat toch al eeuwen 11.11.11 acties, Damiaan, enz... Wat gebeurd er dan met dit geld? Directe triage is de enigste oplossing!
 • krista notelaars

  1 jaar geleden
  Europa kreunt en kraakt onder de vluchtelingen die binnen stromen men kan zo niet verder het oosten en gans Africa komt op Europa af om een beter leven en te profiteren wat we door hard werken en goede organisatie met democratie opgebouwd hebben. De betogers zet grenzen open zouden beter betogen zet grenzen toe.
 • Jos Brems

  1 jaar geleden
  De ngo's doen weer aan politiek.
 1. Brussel weigert Turkse chantage met migranten

  Brussel weigert Turkse chantage met migranten

  De Europese Unie “verwerpt duidelijk het gebruik door Turkije van migratiedruk voor politieke doeleinden”. Dat zeggen de Europese ministers van Binnenlandse Zaken in een gemeenschappelijke verklaring, na een spoedvergadering over de onrust aan de Grieks-Turkse grens. Ze dringen er bij Turkije op aan de bepalingen van de Turkijedeal van 2016 “totaal uit te voeren”. Vanmorgen kwam het opnieuw tot onrust aan de Grieks-Turkse grens in het noordoosten, en vervolgens regende het beschuldigingen en ontkenningen over en weer tussen Turkije en Europa.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”