AP
Volledig scherm
© AP

300 asielzoekers in militair domein Ursel-Knesselare

VluchtelingencrisisOp het militair domein in het Landschapspark Drongengoed in Ursel-Knesselare komen 300 opvangplaatsen voor asielzoekers. Dat besliste de ministerraad, meldt het gemeentebestuur van Knesselare.

 1. Hitlers 'eliteschool' en heiligdom voor neonazi's wordt opvangcentrum voor asielzoekers

  Hitlers 'elite­school' en heiligdom voor neonazi's wordt opvangcen­trum voor asielzoe­kers

  In het 'Vogelsang'-complex in de Duitse Eifel, vlakbij de Belgische grens, werden de slimste jongeren opgeleid die later de leiders van het Derde Rijk zouden moeten worden. Het grootste nog bestaande nazigebouw wordt nog altijd druk bezocht en geëerd door neonazi's, maar zal binnenkort worden omgevormd tot opvangcentrum. Naar verluidt zullen nog voor de winter 1.000 vluchtelingen hun intrek nemen in de voormalige naziburcht.
 2. Francken: "Wachtlijsten bij Dienst Vreemdelingenzaken maandag weggewerkt"
  Asielcrisis

  Francken: "Wachtlijs­ten bij Dienst Vreemdelin­gen­za­ken maandag weggewerkt"

  De Dienst Vreemdelingenzaken heeft de achterstand bij de registratie van nieuwe asielzoekers de jongste dagen fors teruggedrongen. Nog slechts een zeventigtal mensen heeft een papier op zak met de vraag om later terug te keren. Het zou dus kunnen dat alle nieuwkomers vanaf maandag de dag zelf behandeld zullen kunnen worde. Dat heeft staatssecretaris Theo Francken vandaag gezegd voor de camera's van VRT en VTM.