Vluchtelingen in het station van Brussel-Zuid.
Volledig scherm
Vluchtelingen in het station van Brussel-Zuid. © Photo News

2 op de 3 Belgen vindt dat migratie uit moslimlanden moet stoppen

VideoRuim 2 op de 3 Belgen (64 procent) vindt dat er een einde moet komen aan migratie uit landen waar vooral moslims wonen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse denktank Chatham House bij 10.000 mensen in 10 Europese landen. De peiling werd uitgevoerd voor de Amerikaanse president Donald Trump zijn moslimban bekendmaakte. "Onze resultaten zijn opvallend en ontnuchterend", meldt de denktank in een persbericht. Zo goed als in elk bevraagd land gaat een meerderheid akkoord met de stelling, en bijna overal volgt 20 procent of minder de stelling niet.

 1. Uitgewezen na 18 jaar in België: "Neem me mijn thuis niet af, aub!"
  Tienen

  Uitgewezen na 18 jaar in België: "Neem me mijn thuis niet af, aub!"

  De Irakees Jahya Salem Seoud (31) krijgt na 18 jaar in België geen verblijfsvergunning van het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatslozen (CGVS). Een paar weken geleden kreeg hij een brief dat zijn aanvraag geweigerd werd en dat hij definitief het land uit moet. Omdat hij nu illegaal in het land is, leeft hij momenteel ondergedoken in Tienen. Door met zijn verhaal in de media te komen en zijn situatie uit te leggen, hoopt hij toch een vergunning te krijgen, net zoals de Kosovaarse Djellza (16).
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  3

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.