Karel Ackaert, verantwoordelijke van De Zonnegloed.
Volledig scherm
Karel Ackaert, verantwoordelijke van De Zonnegloed. © Michael Depestele

Zucht van opluchting in dierenopvangcentrum De Zonnegloed: “Dankbaar dat we mogen openblijven”

VleterenDierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren haalt opgelucht adem. De federale overheid besliste vrijdag dat alle pretparken opnieuw moeten sluiten. Dierenparken zoals De Zonnegloed blijven wel open.

 1. De Zonnegloed halveert bezoekersaantal na parkeerverbod langs Tweesporenpad

  De Zonnegloed halveert bezoekers­aan­tal na parkeerver­bod langs Tweesporen­pad

  Er komt een permanent parkeerverbod langs en op de bermen langs het Tweesporenpad tussen Kasteelweg en Reningestraat. Dat komt er na aanhoudende opmerkingen over het parkeren door bezoekers van De Zonnegloed. Het dierenopvangcentrum houdt momenteel het bezoekersaantal op de helft van wat ze zouden mogen ontvangen om parkeerproblemen te vermijden. “Hopelijk komt er vroeg of laat, liever vroeg natuurlijk, een oplossing die voor iedereen goed is.”
 2. Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Zeven dodelijke slachtoffers in september. 47 procent van de West-Vlaamse scholieren is niet in orde met de fietsverlichting. “Maak een fietshelm verplicht”, zei de gouverneur van de kustprovincie zaterdag nog. De komende dagen en weken werken wij in West-Vlaanderen verder op de problematiek. In het fietsdossier West-Vlaanderen brengen we getuigenissen en hebben we ook aandacht voor de situatie in uw gemeente. Woont u langs een steenweg waar het fietspad dringend aan vervanging toe is? Vraagt u zich al jaren af waarom die levensgevaarlijke fietsoversteek in uw stad nog altijd niet aangepast is? Onze journalisten stellen de komende weken de vragen ook aan de beleidmakers in uw stad of gemeente.
 3. Vanaf maandag extra schoolbussen, maar amper in de Westhoek

  Vanaf maandag extra schoolbus­sen, maar amper in de Westhoek

  Om overvolle bussen te vermijden tijdens de spits, zal De Lijn extra bussen van privébedrijven inzetten om leerlingen van en naar school te brengen. De Lijn kondigde vorige week aan dat ongeveer 120 privébussen tot eind dit jaar zullen ingezet worden, goed voor circa 250 ritten per dag. “Er komt slechts op 11 lijnen versterking in onze provincie, waarvan amper 3 in de Westhoek”, reageert Vlaams parlementslid en Poperings schepen Loes Vandromme. Zij pleitte in het parlement al in augustus om autocarbedrijven in te zetten voor leerlingenvervoer.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend