Wij gingen proeven bij Resto Bazil
Delen per e-mail
Langs de Kruisstraat in Vleteren gingen mijn man en ik eten bij Resto Bazil. Je stapt binnen in een gerestaureerde boerderij uit 1867. Wij gingen proeven of je er lekker kan eten.
Het restaurant ‘Resto Bazil’ straalt vanaf de parking een familiesfeer uit. De zaak is landelijk gelegen en dat biedt veel mogelijkheden. Vooraan het restaurant is er een terras en genoeg plaats waar de kinderen zich kunnen uitleven met de ter beschikking gestelde fietsjes. De alpaca’s die je bij aankomst aantreft op de weide voor het restaurant zijn een extra troef. Ook achteraan is er mogelijkheid om te tafelen en voor de kinderen om te spelen. Binnen vind je een gezellige zaal met haardvuur en speelhoek.
Op de menukaart staan visspecialiteiten, vleesgerechten.. Maandelijks stellen ze nieuwe suggesties voor en elke maand kan je genieten van een ander maandmenu. Bij onze aperitief werden we getrakteerd op een wachtbordje bestaande uit drie kleine hapjes en die konden ons zeker bekoren. Mijn man koos voor het maandmenu (40 euro). Als voorgerecht krijgt hij een ragout van witte en groene asperges met een rilette van gerookte zalm. Ik hoor hem niet klagen en hij werkt het bordje op zijn gemak naar binnen. Een goede start voor hem. Ik kies voor de gerookte zalm klassiek getooid (15 euro) en ik heb er niets op aan te merken. Door het afhaken van enkele jobstudenten zien we de chef af en toe aan onze tafel verschijnen om de borden te serveren. Het gebrek aan extra handen voelen we niet in de bediening. De volledige avond worden we uitstekend in de watten gelegd.
Over naar het hoofdgerecht. Mijn man krijgt saltimbocca alla pollo. Dat was kip, gandaham en mozzarella di bufala. Ik koos voor de vol-au-vent (24 euro) met frietjes, onder het motto: ‘het moet niet altijd spectaculair zijn’. Het gerecht van mijn man is lekker en valt bij hem zeker in de smaak. De saus die bij de kip wordt geserveerd, is voor mij wat te gepeperd. Mijn hoofdgerecht valt wat tegen. Het is lekker, maar net iets te droog. Mijn man vindt dan weer van niet. Smaken verschillen natuurlijk.
We belanden bij mijn favoriete deel van ons restaurantbezoek: het dessert. Zijn dessert was vanille ijs, aardbeien en witte chocolade. Ik koos voor de vanille ijs met aardbeien (7,50 euro). Allebei toppers en een lekkere afsluiter van ons restaurantbezoek. Resto Bazil krijgt van ons vier sterren. Het eten is er lekker en je wordt er goed bediend.
Onze score:
* eten: 6,5/10
* bediening 9/10
* comfort: 8,5/10
* voorgerecht: 15 euro
* hoofdgerecht: 24,00 euro
* nagerecht: 7,50 euro
* maandmenu: 40 euro
Kruisstraat 2 - 8640 Westvleteren - +32 (0)57 40 02 77 - info@restobazil.be
Van 1 april t.e.m. 30 juni is het restaurant geopend vanaf 12 uur op van woensdag tot en met zondag. Maandag en dinsdag is Resto Bazil gesloten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Oostvleteren
Dierenparken op 13 februari weer open: de Zonnegloed zal er klaar voor zijn
Het dierenpark De Zonnegloed in Oostvleteren zal op 13 februari de deuren kunnen open. Uitbater Karel Ackaert is blij dat zijn dierenpark opnieuw open mag. -
Wielrennen5
Niet iedereen start in de drie heuvelklassiekers, wie rijdt de komende week waar?
Het Ardense drieluik staat voor de deur. De Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn traditioneel de slotakkoorden van het klassieke wielervoorjaar. Wie komt nog waar in actie? En wie zijn dus geschikte transfers in jouw Gouden Klassiekers-ploeg? Een blik op de programma’s van de toppers. -
Oostvleteren
Brand vernielt voormalig wellnesscomplex Facinante, buren redden wagens van bewoner
In de Molenstraat in Oostvleteren is vrijdagavond het voormalig wellnesscomplex Facinante verwoest door een brand. Bewoner Peter Lemahieu (52) was niet thuis, maar werd verwittigd door buren. Die konden op zijn aangeven enkele voertuigen redden die vlakbij stonden. De woning van Lemahieu is tijdelijk onbewoonbaar. -
-
Mag je partner of kind zomaar met je auto rijden?
Moet ik mijn verzekeraar verwittigen als één van mijn kinderen of mijn partner met mijn auto rijdt, ook als dit maar heel af en toe is? Heeft dit dan invloed op de premie die ik betaal en wat zijn de gevolgen bij een ongeval? Independer.be geeft een antwoord op deze vragen. -
Westhoek
Corona zorgt voor toename zwerfvuil: “200 verenigingen zetten zich in maart in om alles op te ruimen”
Vanaf zaterdag 1 maart gaan 200 verenigingen uit de Westhoek aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Ze kunnen daarbij gebruik maken van de WePlog-app, een handig middel waarmee iedereen zijn steentje kan bijdragen voor een propere buurt. “Dit coronajaar met een pijnlijke toename van de zwerfvuilcijfers, dagen we mensen uit om in ‘de maand van de netheid’ opruimacties te volbrengen in eigen bubbel.” -
PREMIUMWatou/Westvleteren
“Zijn Westvleteren 12 en St.Bernardus Abt 12 dezelfde bieren?”: wij stellen brouwerij St.Bernardus vijf vragen naar aanleiding van hun 75ste verjaardag
Een productie van dertien miljoen bierflesjes van 33 centiliter in 2020, dat betekent 45.000 hectoliter bier en twaalf miljoen euro omzet in 2019. Een assortiment van negen vaste bieren en af en toe een specialleke. Dat is brouwerij St.Bernardus in Watou. Het begon driekwart eeuw geleden toen Evariste Deconinck voor de monniken van Westvleteren hun trappistenbier brouwde. Dit jaar vieren ze dus hun 75ste verjaardag. “Voor eens en voor altijd: Westvleteren 12 en St.Bernardus Abt 12 hebben dezelfde ouders, maar zijn doorheen de tijd misschien wel wat anders geëvolueerd”, benadrukt Pieter Verdonck, marketingverantwoordelijke van brouwerij St.Bernardus. -
Vleteren
Gasleiding geraakt tijdens graafwerken, bewoners van één huis geëvacueerd
Tijdens boringswerken onder het wegdek, op het kruispunt van de N8 met de Boterweg in Vleteren, hebben arbeiders donderdagmorgen een middendrukleiding van de gastoevoer geraakt.
0 reacties